Το είπαν και το έκαναν

Η άνοδος του Ιωνικού στα «σαλόνια» της Α2 Βόλλεϋ Γυναικών είναι πια γεγονός από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, που η ομάδα του Αγρινίου νίκησε…

c6922370-2f43-4515-a1ce-20d434658a4d

Η άνοδος του Ιωνικού στα «σαλόνια» της Α2 Βόλλεϋ Γυναικών είναι πια γεγονός από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, που η ομάδα του Αγρινίου νίκησε 1-3 σετ τον Φιλαθλητικό μέσα στην Πρέβεζα. Το «άλμα» που οι συντελεστές της ομάδας επεδίωκαν με πολλή δουλειά από το καλοκαίρι και το «υπόσχονταν» έγινε πράξη. Παρότι δημιουργήθηκαν πολλές ανασφάλειες από τις δύο ήττες (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) στο Αγρίνιο από την ομάδα της Πρέβεζας, η έλευση της Ελένης Λεγάτου στην τεχνική ηγεσία αποδείχθηκε κίνηση ματ, αφού έκτοτε ο Ιωνικός  νίκησε και στις τρεις επόμενες αναμετρήσεις (οι δύο στην Πρέβεζα) τον Φιλαθλητικό.

 

Καθοριστικότερη βέβαια αυτή  του Σαββάτου 9 Απριλίου, που οι παίκτριες της Ελένης Λεγάτου νίκησαν 1-3 σετ στον δεύτερο αγώνα των play off. Τις  κοπέλες του  Ιωνικού ακολούθησαν  στην Πρέβεζα  περίπου 50 φίλοι της ομάδας, οι οποίοι κάπου  στις 22:45, που τελείωνε το παιγνίδι,   πανηγύριζαν  τον θρίαμβο στο παρκέ.

 

Η Μποτσάκη  ήταν σχεδόν ασταμάτητη,   η Σαρδελή  η «μαέστρος», η Παπανίκου «βαρόμετρο», η Καλαμπούκα πολύ ψύχραιμη, η Λογκιζίδου πάντα αξιόπιστη, η Σταμουλακάτου πέτυχε τον τελευταίο πόντο,  Τζωρτζοπούλου και Δημητράντζου είχαν  σημαντικές ενέργειες. Άτυχη ήταν η  Ζυγούρη, που τραυματίστηκε από το πρώτο σετ και δεν αγωνίζονταν από το δεύτερο στερώντας πολύτιμη προσφορά, αλλά την αναπλήρωσαν οι συμπαίκτριές της, ακόμα και η βετεράνος Γαλήνα με μεγάλη συμμετοχή σε κρίσιμα σημεία.

 

Ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα από την  αρχή στο πρώτο σετ, έφτασε στο 10-13 και οι γηπεδούχες κατάφεραν  να κάνουν το 17-17. Μετά το 18-18 δεν μπορούσαν να αντισταθούν περισσότερο και η ομάδα του Αγρινίου με καθολική υπεροχή  έκανε το 20-25. Στο  δεύτερο σετ η αποφασιστικότητα των γηπεδούχων και  λάθη των διαιτητών κατά του Ιωνικού, έφεραν το 1-1. Το σκορ έφτασε στο  20-20, στο  23-22  οι διαιτητές έκαναν  αψυχολόγητα  λάθη και το  σκορ  του σετ ήταν 25-23.  Το  σερβίς της Μποτσάκη ήταν η αφετηρία για το 3-8 στο 3ο σετ, όπου ο Ιωνικός  προηγήθηκε 5-12 και 16-19 κι ενώ η   Πρέβεζα πλησίασε προσωρινά με 19-21 και 22-23,   η Αγρινιώτικη ομάδα  με αποφασιστικότητα  πήρε το σετ 22-25.

Έπρεπε να πάρει ένα ακόμα σετ η ομάδα του Αγρινίου, απέναντι σε μια ομάδα  που εκτός από πολύ ικανή ήταν και γηπεδουχος. Και το κατάφερε. Τα  κορίτσια της Λεγάτου,  μετά το 9-9,  βρέθηκαν  πίσω 12-9, και 17-13, μα μόλις έφτασαν το σκορ 17-16 και 18-20 δεν ήταν δυνατόν ν’ αφήσουν την άνοδο για το επόμενο παιγνίδι.  Το 19-23 μετατράπηκε σε 21-25 και 1-3 σετ, όποτε όλος ο Ιωνικός έγινε ένα «κουβάρι» που πανηγύρισε τον  μεγάλο θρίαμβο.

 

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  (Ζήσης): Μπαρμπούδη, Μπακάλη, Πιέτα, Κοσμίδου Α., Ράπτη, Ντάκουλα, Πεπόνη, Παλαμαρίδη, Κουτσογιαννοπούλου, Γιάγια, Κοσμίδου Β., Αγκάλι, Διαμάντη, Σοφιανού.

 

ΙΩΝΙΚΟΣ (Λεγάτου): Τζωρτζοπούλου, Ζυγούρη, Σαρδελή, Μποτσάκη, Παπανίκου, Δημητράντζου, Λογκιζίδου, Σταμουλακάτου, Ασλανίδη, Μπέτσα-Βέτσα, Γαλήνα, Καλαμπούκα.