Ο Μπάρακ Ομπάμα έδειξε ενδιαφέρον για την χώρα μας μέσω του Κώστα Καραγκούνη (ΦΩΤΟ)

«Βράδυ Δευτέρας της 5ης Απριλίου. Ο Λευκός Οίκος ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του και… ντύνει με γαλανόλευκα χρώματα την αίθουσα των δεξιώσεων του για τον ετήσιο εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Προσκεκλημένοι ηγετικοί παράγοντες της ομογένειας, αλλά και προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας μας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα έχοντας στο πλευρό του, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο εκφωνεί λόγο, τον οποίο κλείνει αναφωνώντας » Ζήτω η Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναγνωρίσει ότι οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις και περνούν μεγάλες δυσκολίες. Εκφράζει όμως την εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη όσο ποτέ από την κρίση, γιατί όπως αναφέρει ο ελληνικός λαός είναι ανθεκτικός και το έχει αποδείξει στο παρελθόν σε δυσκολότερες καταστάσεις. Χαρακτηρίζει καθοριστική προς αυτή την κατεύθυνση τη συνεισφορά της ομογένειας, ενώ σε σύντομη σε στιχομυθία με τους δημοσιογράφους, απαντώντας στην ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα, αναφέρει πως «εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Αμέσως μετά τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όσο και ο Αντιπρόεδρος Τζόν Μπάιντεν θα έχουν χειραψία με αρκετούς από τους παρευρισκομένους, ενώ με κάποιους από αυτούς θα συνομιλήσουν μαζί για τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της Ελλάδας. »Πως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» ρώτησε μετά τις απαραίτητες συστάσεις τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τότε ο Μπάρακ Ομπάμα, που συνοδεύονταν από το Τζόν Μπάιντεν του τόνισαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τη χώρα μας. Κι ενώ οι δυο πολιτικοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν τις σύντομες συζητήσεις τους με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην ίδια παρέα με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Οι δύο τους θα είχαν ιδιωτική συνάντηση λίγες ώρες νωρίτερα, όπου στο επίκεντρο των συζητήσεων τους βρέθηκε η οικονομική κατάσταση της χώρας μας αλλά και το προσφυγικό ζήτημα. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας, αλλά και τον αγώνα που καταβάλει τόσο και ο ίδιος από την πλευρά του προκειμένου να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του στην Ουάσιγκτον, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού κόμματος. Ανάμεσα στις επαφές του ήταν και το τετ α τετ που με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπικανικού κόμματος, Reince Priebus. Μια σημαντική προσωπικότητα στο χώρο των Ρεμπουπλικάνων. Ο Έλληνας πολιτικός μετέφερε στο συνομιλητή του την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο αλλά και να δοθεί μια λύση στο προσφυγικό ζήτημα. Οι συζητήσεις όμως εισήλθαν και στα στην προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και γύρω από το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Οι δύο τους συμφώνησαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσέφερε τα μέγιστα κατά την περίοδο των 2,5 ετών που είχε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η συζήτηση έφτασε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζει στον Reince Priebus τη σιγουριά του, ότι ο νέος αρχηγός της γαλάζιας παράταξης θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο επόμενος πρωθυπουργός. Το ίδιο περίπου περιεχόμενο είχαν και οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Κώστας Καραγκούνης με την Αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραικής Επιτροπής (AJC) και τον σύμβουλο της Hillary Clinton. O Έλληνας πολιτικός για άλλη μια φορά ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ζητώντας από τους συνομιλητές του τη μεγαλύτερη συμπαράσταση από την πλευρά τους προκειμένου να βοηθήσουν για να δοθούν άμεσες κι όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις».

PRIEBUS DIMITRIOS picbaiden picobama