7ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών της ΓΕΑ

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στα πλαίσια των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του, διοργανώνει σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2014 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρόνια με αποτέλεσμα να έχει καταστεί θεσμός για τα πολιτισμικά δρώμενα του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής του.

Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό πόλο έχουν διαδραματίσει μέχρι τώρα οι αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των μαθησιακών του κύκλων, αλλά και η επιστημονική γνώση και αρτιότητα των συντελεστών του.

Άλλωστε το γεγονός της συνεχής του παρουσίας σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή, καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του και βάζει παρακαταθήκες για τη μελλοντική του πορεία και εξέλιξη .

Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τον Λαογραφικό Όμιλο της Γ.Ε.Α. και τους συμμετέχοντες σε αυτό, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του έχουν οι χορευτές και οι χορεύτριες του Ομίλου.

Για φέτος και σε ότι αφορά τη μαθησιακή διαδικασία του σεμιναρίου, έχουν επιλεγεί δυο περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:

Α) «Χοροί και Τραγούδια από τις περιοχές της Καρπάθου και της Ρόδου» με εισηγήτρια την κα Λεντάκη Αρχοντούλα

Β) «Χοροί και Τραγούδια από την περιοχή του Έβρου» με εισηγητή τον κ. Ζιώγα Γιώργο.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, 22 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά στην αίθουσα ΠΙΘΑΡΙ (περιοχή Γιανούζι Αγρινίου), με τη συμμετοχή των δύο ορχηστρών, από τη Θράκη και την Κάρπαθο που λαμβάνουν μέρος στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα μπορείτε να απευθύνεστε στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου -Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: info@geagr.gr, gymnastic_group_agrinio@yahoo.gr , καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ. 6977 285049.