Σάλος στην Πελοπόννησο: Ο καθηγητής «Μητσάρας», η σεξουαλική παρενόχληση κόρης συναδέλφου του και το ερώτημα σε μαθήτρια: πότε θα βγάλεις DVD σαν της Τζούλιας;

‘Υστερα από καταγγελίες που έπεσαν βροχή εναντίον του για συνεχή σεξουαλικά υπονοούμενα, απρεπείς και χυδαίες εκφράσεις, άσεμνα ανέκδοτα και σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας διενεργήθηκε ΕΔΕ και ο καθηγητής τη γλίτωσε με εξάμηνη παύση και πλήρη στέρηση των αποδοχών του. Ο αυτοαποκαλούμενος »μητσάρας», φιλόλογος σε σχολείο παραλιακής πόλης της Πελοποννήσου, αρνήθηκε τις περισσότερες κατηγορίες και μίλησε για πλεκτάνη, αποδίδοντας τις αντιδράσεις γονέων και καθηγητών σε αντιζηλίες.

»Εγώ είμαι το θύμα και όχι ο θύτης» είπε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης που καταδικάστηκε. Τα πειθαρχικά όργανα όμως δεν πείστηκαν και συνεκτιμώντας όλα τα περιστατικά χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και αντιπαιδαγωγική και τον τιμώρησαν με 6μηνη παύση, που επικύρωσε το ΣτΕ.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαθητών του, στην τάξη μόνο μάθημα δεν γινόταν όταν έμπαινε ο… »μητσάρας». Ο ιδιος έλεγε σε μαθήτριες «πότε θα βγάλεις δικό σου ροζ DVD σαν της Τζούλιας», ενώ σε αγόρι είπε «εμείς οι gay πρέπει να τα λέμε όλα». Σε καταθέσεις αναφέρεται ακόμη ότι μια μέρα ενημέρωσε την τάξη ότι «χθες πήρα ένα καυτό γκομενάκι», ενώ μια μέρα έβγαλε τη ζώνη του χτυπώντας την πλάτη μπροστά στους μαθητές την ώρα του μαθήματος.

Μαθήτρια βγήκε μαζί του δύο φορές όπως κατέθεσε ο πατέρας της, όμως ζήτησε να μην καταθέσει η μικρή, καθώς ο καθηγητής «έπαιζε μαζί της εγκεφαλικά και ψυχικά» και το κορίτσι εμφάνιζε σημάδια κατάθλιψης. Από τις τηλεφωνικές κλήσεις φάνηκε ότι ο φιλόλογος τηλεφωνούσε συχνά στη μαθήτρια, ενώ η κοπέλα τα είχε γράψει όλα στο ημερολόγιό της.

Σύμφωνα με το »Έθνος της Κυριακής» άλλοι κατέθεσαν ότι έκανε μάθημα μόνο για 5 λεπτά και στη συνέχεια το έριχνε στα ανέκδοτα για σεξ και ναρκωτικά αλλά και στα τραγούδια. Άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα για την εμφάνιση και το ντύσιμο μαθητριών με απαξιωτικές εκφράσεις και επιφωνήματα για τα σωματικά τους προσόντα.

Το εκπαιδευτικό »μενού» εκτός από Θουκυδίδη περιελάμβανε και αυτομαστίγωμα! Μια μέρα έβγαλε τη ζώνη του στην τάξη και όπως ανέφεραν οι μαθητές του, άρχισε να χτυπά το σώμα του. Στην ΕΔΕ αρχικά το αρνήθηκε αλλά αργότερα το παραδέχτηκε λέγοντας ότι το έκανε χιουμοριστικά (!) χωρίς να βλάψει τον εαυτό του επειδή, όπως είπε, μια μαθήτρια αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που της έκανε στο μάθημα της ιστορίας.

Το… ίδιο χιουμοριστικά ενήργησε – σύμφωνα με τον ίδιο – και όταν ειρωνεύτηκε μαθητή με χρόνιο πρόβλημα βρογχίτιδας. »Έχουν χαλάσει τα υδραυλικά σου» του είπε μέσα στην τάξη και το μάθημα ως συνήθως τινάχτηκε στον αέρα.

Το σχετικό πόρισμα περιελάμβανε και απειλές του φιλόλογου προς τους μαθητές του, που ξεκίνησαν όταν τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν για τον ίδιο. »Έχουν προσπαθήσει πολλά πουλάκια να μου κάνουν κακό, αλλά τον Μητσάρα δεν τον αγγίζει τίποτα. Γιατί άλλα πουλάκια που αγαπάνε τον Μητσάρα θα απομονώσουν όσα πουλάκια μιλάνε πολύ» είπε μέσα στην τάξη. Απειλητικά αντιμετώπισε και μία συνάδελφό του εκπαιδευτικό, που έχοντας τα παιδιά της στην τάξη προσπάθησε να του μιλήσει.

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν δύο συμμαθήτριες, φίλες της κόρης άλλου εκπαιδευτικού, είπαν στις μητέρες τους ότι ο φιλόλογος παρενοχλούσε τη φίλη τους, μίλαγαν στο τηλέφωνο και την είδαν μια μέρα να μπαίνει στο αυτοκίνητο του καθηγητή και να καταλήγει στο σπίτι του. Οι γονείς των δύο κοριτσιών άνοιξαν τα στόματά τους, στους γονείς τους και εκείνοι μίλησαν στον πατέρα εκπαιδευτικό της κοπέλας.

Στις καταθέσεις τους, οι συνάδελφοί του, τον περιέγραψαν ως εκρηκτικό, πομπώδη, αθυρόστομο, συχνά προσβλητικό, είρωνα και προκλητικό. Ο ίδιος το έριξε… στο καλαματιανό, αποδίδοντας τις καταθέσεις σε λόγους αντιζηλίας για την εκπαιδευτική του πορεία!

Πηγή: Έθνος της Κυριακής