Μέχρι το Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στα οκτάμηνα και ο δήμος Μεσολογγίου

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα ενταχθεί και ο δήμος Μεσολογγίου στο πρόγραμμα της οκτάμηνης Κοινωφελούς Εργασίας, διαβεβαίωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου κατά την επίσκεψή της στο Μεσολόγγι.

Η κα Αντωνοπούλου επισκέφθηκε αρχικά την Πινακοθήκη, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι αλλά και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Αιτ/νίας Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργο Βαρεμένο, καθώς και από συνεργάτες της. Ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος αφού την καλωσόρισε και της δώρισε κάποια αναμνηστικά από το Μεσολόγγι, της ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του δήμου Μεσολογγίου και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν. Την ενημέρωσε επίσης και για τις ανάγκες του δήμου σε προσωπικό, ζητώντας της να ενταχθεί και ο δήμος Μεσολογγίου στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός απαντώντας επισήμανε ότι οι πρώτοι 17 δήμοι που εντάχθηκαν σε αυτό, επιλέχθηκαν με βάση τα ποσοστά ανεργίας τους που είναι ιδιαίτερα υψηλά και τόνισε ότι αποτελούν πιλότο για την καταγραφή των προβλημάτων που πιθανά προκύψουν. Στη συνέχεια και μέχρι το Σεπτέμβριο σταδιακά θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων είναι και ο δήμος Μεσολογγίου. Ωστόσο στο μέλλον θα υπάρχουν νέα δεδομένα καθώς οι δήμοι θα υποχρεούνται να καταγράφουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου ιεραρχημένα τα έργα που θέλουν να υλοποιήσουν, προκειμένου οι προσλήψεις να γίνονται βάσει αυτών και όχι οι εργαζόμενοι να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αργότερα η κα Αντωνοπούλου μίλησε στους φορείς στην αίθουσα την πρώην ΤΕΔΚ όπου ανέλυσε τους στόχους του υπουργείου για την ανεργία μέχρι να ανακάμψει οικονομικά η χώρα. Αυτοί έχουν να κάνουν με τις άκρως απαραίτητες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, αλλά και με προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον υπάρχουν στα πλάνα των επιχειρήσεων, οι οποίες επιδοτούνται από διάφορα προγράμματα. Ενημέρωσε επίσης ότι το δεύτερο που θα εφαρμοστεί είναι η κατάρτιση των ανέργων, ενώ ο τρίτος στόχος έχει να κάνει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας έστω και προσωρινών μέσω των οκταμήνων.

Μετά τις συναντήσεις η υφυπουργός συνοδευόμενη από κομματικά στελέχη κατέληξε σε μαγαζί του λιμανιού για φαγητό.