ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ! Εβγαλε φουσκάλες στα πόδια! Κατηγορηματική δήλωση του Δημάρχου: θα περπατήσω μέχρι το τέλος, μέχρι να πέσω κάτω»!

Άφωνους έχει αφήσει ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τους συμμετέχοντες στην πορεία για την ανεργία, αφού από την εκκίνηση της από την πλατεία Γεωργίου την προηγούμενη Κυριακή, μέχρι και χθες δεν έχει σταματήσει να περπατά, διανύοντας καθημερινά 35χιλ. περίπου. Όπως έλεγε στον «Κόσμο», ο υπεύθυνος του αθλητικού τομέα του Δήμου, και άνθρωπος του αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο Δήμαρχος δεν υπακούει σε καμία συμβουλή τόσο του γνωστού προπονητή και παλαίμαχου της μεγάλης ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα, όσο και συνεργατών του για την ανάγκη να ξεκουράσει τα πόδια του τα οποία μάλιστα έχουν βγάλει φουσκάλες από το συνεχόμενο περπάτημα!Έτσι ο Δήμαρχος ακολουθεί κατά γράμμα μόνο το διατροφικό πρόγραμμα που του έχουν υποδείξει, για να αντέξει ο οργανισμός του τα πολλά χιλιόμετρα που διανύει κάθε μέρα. Όποιος προσπαθήσει να τον πείσει να χαλαρώσει λίγο, ακούει το ίδιο πράγμα «θα περπατήσω μέχρι το τέλος, μέχρι να πέσω κάτω»!

Η πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της. Και σήμερα περπατούν επί του οδοστρώματος του νομού Αττικής.

Όπως έχει δηλώσει ο Κώστας Πελετίδης, «απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη! Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία»!

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

6η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Απρίλη 2016

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΜΕΓΑΡΑ απόσταση 22,79 – χρόνος 5.04΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Κινέτα – Στίκας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Μέγαρα

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Μεγάρων 2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Περάμου (7,57 χιλ.)

7η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Απρίλη 2016

ΜΕΓΑΡΑ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ απόσταση 20,48 χιλ. – χρόνος 4.33΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Νέα Πέραμος – Διόδια Μάνδρας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ελευσίνα

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Ανδ. Δασκαλάκης» 2. Νέο Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Γούβα» 3. Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου (5,45 χιλ.)

8η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Απρίλη 2016

ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα) απόσταση 20,59 χιλ. – χρόνος 4.21΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Ασπρόπυργος – Χαϊδάρι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Αθήνα – Σύνταγμα