Πίστη στη νίκη και στην άνοδο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Καίτη Λογκιτζίδου είναι μια Αγρινιώτισσα αθλήτρια στο Βόλλεϋ του Ιωνικού και μίλησε τηλεφωνικά στην αθλητική εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα» του «Δυτικά fm 92,8». Εκείνο που μετέφερε με τον πιο έντονο τρόπο ήταν η πίστη της ίδιας  και όλης της ομάδας για την άνοδο στην Α2 και μάλιστα από το προσεχές Σάββατο, που θα επιχειρήσουν να κάνουν τη νίκη μέσα στην έδρα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας. Σε ερωτήσεις που δέχθηκε ανέλυσε δεδομένα της νικηφόρας αναμέτρησης, το  προηγούμενο Σάββατο, όπως και των συσχετισμών των δύο ομάδων. Ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής έχει αναλάβει ταυτόχρονα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και αναφέρθηκε στον τομέα αυτό. Ακολουθούν κάποια  τμήματα της συνέντευξής της.

41f54d2e-dd7f-4b66-a77c-651b0eff7545

 

Η αποτίμηση του προηγούμενου αγώνα με τον Φιλαθλητικό:

«Ήταν ίσως ο πιο κρίσιμος αγώνας, το αποτέλεσμα ήταν καθοριστικό, η ομάδα που θα πετύχαινε  πρώτη τις δύο νίκες  θα ήταν πολύ πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου. Ειδικά για μας από άποψη άγχους και ψυχολογίας θα ήταν πολύ δύσκολο να πετύχουμε μια νίκη μέσα στην Πρέβεζα. Γι’ αυτό και σε ένα γεμάτο γήπεδο η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που θα μπορούσαμε, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα στην Πρέβεζα είχαμε επικρατήσει 3-0 πολύ πιο άνετα. Ιδίως στο δεύτερο και τρίτο σετ. Ίσως επειδή θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη το Σάββατο, αυτό λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας  στην απόδοσή μας. Σε έναν αγώνα με πολλή ένταση, που οι αντίπαλοι ήρθαν αποφασισμένοι για τη νίκη, που τελικά άφησε πολύ ωραίο θέαμα.  Σε καμία φάση δεν το βάλαμε κάτω και  η εμπειρία των παικτριών και της προπονήτριάς μας φάνηκε, ως μια ομάδα που είναι από το καλοκαίρι συγκεντρωμένη στο στόχο της. Βέβαια είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν σε ένα άθλημα  που υπάρχει στιγμιαία επαφή με τη μπάλα, που η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο και που με την ομάδα της  Πρέβεζας τα παιγνίδια  μεταξύ μας  έγιναν ντέρμπι. Πιστεύαμε σε μια πιο άνετη νίκη κι αυτό ευελπιστούμε να γίνει το προσεχές Σάββατο».

 

 

Η πλευρά του Φιλαθλητικού:  

«Και οι δύο ομάδες είχαν άγχος, γιατί και ο Φιλαθλητικός έκανε αρκετά λάθη και η αποδοσή του δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Από το σκορ, όμως,  φαίνεται πως δεν μπορείς να αμφιβάλεις για το αποτέλεσμα. Στα δυο τελευταία ματς ήταν 3-0.  Αν το δούμε πόντο- πόντο έχουμε σίγουρα δύο δυνατές ομάδες».

 

Για το παιγνίδι που ακολουθεί  στην Πρέβεζα:

Είμαστε αισιόδοξοι, πάμε με δύναμη καμία ηττοπάθεια, κανένα φόβο, σκοπός μας είναι αυτός, η άνοδος.  Είμαστε δυνατή ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε, δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο κι εύκολο, όμως πάμε για τη νίκη. Προβληματίζει κι εμάς ότι μπορεί να έρθει η άνοδος σε άλλο γήπεδο κι όχι στο δικό μας, μα πρέπει να τελειώσουμε και θα μπορέσουμε μετά να το γιορτάσουμε κι εδώ, με όσους στήριξαν την ομάδα κι όλο το Αγρίνιο.    Άλλωστε όλος ο αγώνας γίνεται για να κάνουμε και πάλι γνωστό το άθλημα στην πόλη, να γεμίζουν οι κερκίδες για να πάρει το Βόλλεϋ τη θέση που του αξίζει.

 

7cb3da1a-2a40-4bf3-a4c0-0e43037c93af

Η ανταπόκριση των φιλάθλων:

«Έχουμε κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει ηδη ένα κοινό στην ομάδα μας. Στην αρχή είχαμε λιγότερο κόσμο και σταδιακά ενδιαφέρονταν περισσότεροι άνθρωποι, όσο μεγάλωνε το ενδιαφέρον. Ήρθαν να μας δουν και παλιές παίκτριες, κορίτσια που ταξίδεψαν από την Αθήνα  και οι κερκίδες ήταν σχεδόν γεμάτες».

 

Η δουλειά και η προοπτική στις υποδομές:

Από την αρχή στόχος ήταν να γεμίσουν τα τμήματα των ακαδημιών.  Στις παγκορασίδες και στην Κατηγορία μίνι έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή κι από κει θα ξεπηδήσουν τα νέα ταλέντα. Η ανάπτυξη είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, ειδικά επειδή τα κλειστά γήπεδα είναι λίγα και προπονούμε τις ακαδημίες μας σε εξωτερικούς χώρους, σε ανοιχτά γήπεδα και σ’ ένα άθλημα με πτώσεις αυτό  κάνει τη δουλειά μας δύσκολη. Λόγω της αγάπης για το άθλημα, του σχεδιασμού και της γνώσης προχωράμε, όμως. Και στις παγκορασίδες οι κερκίδες ήταν γεμάτες, από γονείς και φίλους των παιδιών. Υπάρχουν βέβαια και οι κορασίδες που τελείωσε το δικό τους πρωτάθλημα και προπονούνται με την ομάδα Γυναικών, με διαφορετικό σχεδιασμό,  και κερδίζουν κάποια πράγματα.  Του χρόνου ο σχεδιασμός θα είναι ακόμα πιο οργανωμένος, πιο ξεκάθαρος και καλύτερα τα αποτελέσματα. Ήδη έχουμε πολύ καλές κορασίδες, μαθήτριες Λυκείου και Γυμνασίου, που θα στελεχώσουν την ομάδα μας.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΑΡΑΖ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ΕΠΣΝΑ

 

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΡΕΠΟ    ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

ΡΕΠΟ   ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ

ΡΕΠΟ   ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ