«Κεραυνοί» Αδάμη – Συνέντευξη στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» που θα συζητηθεί…

Μίλησε για βιλαέτια, αγράμματους και κοτζαμπάσηδες που θέλουν να κάνουν παράγκα τους το κόμμα στην περιοχή

Υπονοούμενα και για παρεμβάσεις αυτοδιοικητικών στις εσωκομματικές εκλογές

«Παράγκα από πολιτικά ανόητους, ηλίθιο στήσιμο, μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε οίκο ανοχής, ημιμαθής και αγράμματοι θέλουν να στήσουν τα βιλαέτια τους». Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους «κεραυνούς» που εξαπέλυσε το γνωστό στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και υποψήφιος (αρχικά γιατί στη συνέχεια παραιτήθηκε) για τον τομέα παιδείας της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Αδάμης με αφορμή την διαδικασία που επιλέχθηκε για την διεξαγωγή των εσωκομματικών διαδικασιών την Τετάρτη για την ανάδειξη των νέων Υπευθύνων Τομέων Δράσης της κομματικής οργάνωσης στο νομό. Εδώ και μέρες είχαν κατατεθεί ενστάσεις για την διεξαγωγή των εκλογών στο συγκεκριμένο τομέα, μιας και είχε παρθεί απόφαση να στηθεί μόνο μία κάλπη σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι. Με τον τρόπο αυτό, τα πάνω από 3000 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, θα ήταν αδύνατο να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις για να ψηφίσουν. Όπως και τελικά έγινε. Στην προχθεσινή διαδικασία δεν ψήφισαν πάνω από 60 άτομα από όλη την περιοχή, γεγονός που πριν την έναρξη της διαδικασίας προκάλεσε την παραίτηση από τις εκλογές των Σπύρου Αδάμη, Κώστα Κολοσιώνη, Γιάννη Φαρμάκη και Απόστολου Μαυρέλη, οι οποίοι αποσύρθηκαν καταγγέλλοντας την διαδικασία. Έτσι, εκλογές διεξήχθησαν για μόλις τρεις ενότητες, αφού σε κάποιες άλλες, ούτως ή άλλως υπήρχε ένας υποψήφιος.

 

Μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» Ο Κ. Αδάμης ήταν χείμαρρος βάζοντας στο στόχαστρο και Δημάρχους της περιοχής, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο αντί να ασχολούνται με τα καθήκοντά τους, φέρονται σαν κοτζαμπάσηδες προσπαθώντας να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

 

«Μιλάμε για τον ορισμό της τραγικότητας. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι στήθηκε ένα κακόγουστο παιχνίδι, πέρα από κάθε δημοκρατική διαδικασία. Οι εκλογές σχεδιάστηκαν και στήθηκαν με ηλιθιότητα. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που οργάνωσαν τις εκλογές και έχουν την ευθύνη, ότι οι τομείς στην κομματική οργάνωση, είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό, κρίσιμο και στρατηγικό κομμάτι. Αυτό που έγινε την Τετάρτη δεν έχει προηγούμενο. Προσήλθε στις κάλπες μόλις το 2% των ψηφισάντων απ’ όλο το νομό. Ψήφισαν ελάχιστοι. Άρα θα μπορούσαν να διορίσουν τους νέους τομεάρχες και να μην διεξαχθεί αυτή η διαδικασία τραγέλαφος για το κόμμα. Θέλω να πω μ’ αυτό, ότι αυτοί που εξελέγησαν δεν νομιμοποιούνται να εκφράσουν τους συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι, πολιτικά ανόητοι, θέλουν να στήσουν την παράγκα τους στο κόμμα, καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία και κόντρα σε όσα πρεσβεύει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σας λέω λοιπόν ότι πρόκειται για κατάσταση μούχλας από αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη Νέα Δημοκρατία σε οίκο ανοχής. Ε, λοιπόν τους λέω ότι εμείς που είμαστε δεκαετίες στο κόμμα, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε, σε ημιμαθής και αγράμματους να κάνουν πολιτική» ανέφερε ο Σπύρος Αδάμης, από το στόχαστρο του οποίου δεν ξέφυγαν και Δήμαρχοι της περιοχής χωρίς βέβαια να κατονομάσει.

 

«Αυτοί οι οποίοι παρενέβησαν, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εποχές των κοτζαμπάσηδων με τα βιλαέτια παρήλθαν. Καλό θα ήταν λοιπόν να περιοριστούν στα καθήκοντά τους και να αφήσουν το κόμμα».

 

Τις καταγγελίες Αδάμη κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας (ΝΕΦΕ) Σπύρος Πολίτης, ο οποίος ανέφερε ότι «η εγκύκλιος ήταν γνωστή εδώ και ένα μήνα. Όλοι γνώριζαν ότι θα στηθεί μόνο μία κάλπη στο Μεσολόγγι. Δεν λειτούργησαν από την πλευρά τους εγκαίρως, παρά κατέθεσαν ένσταση μία μέρα πριν, όταν δεν υπήρχε χρόνος για να εξεταστεί το θέμα που κεντρικά, απ’ όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Πάντως θα ήταν πιο ορθό να στηθούν παραπάνω κάλπες, έτσι ώστε να ψηφίσουν περισσότεροι, αλλά και όσοι ήθελαν από πιο απομακρυσμένες περιοχές. Εμένα πάντως προσωπικά δεν με ενόχλησε κάποιος Δήμαρχος στις εκλογές και ούτε βέβαια θα το επέτρεπα».

Για την ιστορία, νέοι υπεύθυνοι θεματικών τομέων δράσης της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας εξελέγησαν οι εξής:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    Θ1          ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ

ΜΠΟΥΣΜΟΥΡΕΛΗΣ         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΜΙΧΑΗΛ               Θ2          ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ           Θ3          ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

ΠΑΠΠΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ          ΓΑΒΡΙΗΛ              Θ4          ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ    ΛΑΜΠΡΟΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     Θ5          ΜΙΣΘΟΤΩΝ

ΚΑΡΔΑΚΑΣ          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ          ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ        Θ6          ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΣΑΜΗΣ               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ        Θ7          ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ       Θ8          ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΨΥΛΛΙΑΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       Θ10        ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ