Ξεκίνησε για Κόρινθο η τέταρτη μέρα της πορείας Πάτρα – Αθήνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΤΡΟ
 Για την Κόρινθο, μια διαδρομή 33,8 χλμ, ξεκίνησε σήμερα για τέταρτη μέρα η πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με αφετηρία την Πάτρα και τελικό προορισμό την Αθήνα.

Οι οδοιποροι σήμερα ξεκίνησαν νωρίς το ρωϊ από το Ξυλόκαστρο με κατεύθυνση την Κόρινθο, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υποδοχής από το Δήμο Σικυωνίων (Κιάτο) και από το Δήμο Βέλου Βόχας.

Στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, το Δήμο Κορινθίων, τα Σωματεία και τους φορείς της περιοχής.

 

Χθες βράδυ, οι οδοιπόροι βρέθηκαν στο Ξυλόκαστρο, όπου και διανυκτέρευσαν, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 32,7 χλμ της 3ης ημέρας της. Δείτε εδώ βίντεο από τη διαδρομή.

Στην είσοδο της πόλης τους υποδέχτηκαν εκπρόσωποι σωματείων, συνδικάτων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων με τα πανό και τα συνθήματά τους. Δείτε εδώ την εκδήλωση υποδοχής.

Μιλώντας ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου, σημείωσε ότι το αίτημα «Δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα» που αναδεικνύει ο Δήμος Πατρέων είναι οικουμενικό. «Εμείς οι εργάτες ξέρουμε την αιτία της ανεργίας. Είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, είναι το κριτήριο του κέρδους της εργοδοσίας», είπε. Παράλληλα, κάλεσε σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Ανδρέας Πούλος εκ μέρους του ΜΑΣ στη ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ο οποίος τόνισε ότι «επιλέξαμε σήμερα το μάθημα να μην το δώσουμε στις σχολές μας, αλλά εδώ στο δρόμο του αγώνα, στο πλευρό των ανέργων και των εργαζομένων». (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Χριστίνα Βέρα, μέλος των Λαϊκών Επιτροπών Νότιων Συνοικιών της Αθήνας, η οποία υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή χαιρετίσαμε αυτή την πρωτοβουλία και την κάναμε δικιά μας, την προπαγανδίσαμε και συμμετέχουμε αποφασιστικά σε αυτήν. Φωνάζουμε και διαδηλώνουμε μαζί σας ότι θέλουμε δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, σημείωσε ότι «εδώ στο δρόμο του αγώνα είναι το πραγματικό πανεπιστήμιο της ζωής. Δυναμώνουμε καθημερινά στην πορεία, βλέπουμε ανθρώπους με ζωντάνια και δύναμη και άμα αυτό επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, το αίτημα για δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων, σήμερα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα γιατί έχουμε όλες τις προϋποθέσεις. Αυτή η εμπειρία είναι σίγουρο ότι θα φωτίσει το δρόμο και δεν θα είναι απλώς μια κόπωση όπως λένε μερικοί». (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Αμέσως μετά η πορεία ξεκίνησε και λίγο αργότερα, μπαίνοντας στην πόλη, τους οδοιπόρους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Ηλίας Ανδρικόπουλος, μαζί με τους αντιδημάρχους. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του δήμου στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, ενώ στάθηκε στην αναγκαιότητα του ενιαίου αγώνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής το σύνθημα «Εδώ, εδώ μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ» έγινε δεκτό με χειροκροτήματα, ενώ αμέσως μετά στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» τους οδοιπόρους υποδέχτηκε το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» με τραγούδια του αγώνα

tempo24.gr