Νέα παρέμβαση Παπαναστασίου στο Υπουργείο Παιδείας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου

«Επανέρχομαι, δυστυχώς, με την παρούσα επιστολή μου να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι οι αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζουν προκλητικά να επιδιώκουν την αποδυνάμωση των Πανεπιστημιακών τμημάτων με έδρα το Αγρίνιο, αυτή τη φορά με το να μη διαθέτουν καμία θέση διδακτικού προσωπικού στα τμήματα του Αγρινίου.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Πατρών διέθεσε 27 θέσεις για την πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού. Ενώ, λοιπόν,  στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην οποία ανήκουν τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (με έδρα το Αγρίνιο), δόθηκαν τρεις θέσεις, η Σύγκλητος, με την επισυναπτόμενη απόφασή της, διαθέτει τις θέσεις αυτές, αποκλειστικά σε τμήματα της Σχολής, με έδρα την Πάτρα.

Κατά συνέπεια, τα τμήματα του Αγρινίου δεν έλαβαν καμία θέση μόνιμου διδακτικού προσωπικού, για μία ακόμη φορά, ενώ έχουν τα λιγότερα μέλη ΔΕΠ, εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα τμήματα του  Πανεπιστημίου Πατρών.

Καθίσταται πασιφανές ότι το κριτήριο της Συγκλήτου δεν είναι οι ακαδημαϊκές και διδακτικές ανάγκες των τμημάτων, αλλά η έδρα τους, χωρίζοντας έτσι τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών σε τμήματα δύο ταχυτήτων.

Κύριε Υπουργέ,

Καλώ, για μια ακόμη φορά, όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτές τις άνευ προηγουμένου συντονισμένες μεθοδεύσεις που προκλητικά συνεχίζονται μέσω των αποφάσεων της Συγκλήτου.

Γνωρίζοντας τη δεδομένη βούληση της Κυβέρνησης, όπως έχει εκφραστεί επανειλημμένως, στο παρελθόν, για την απρόσκοπτη συνέχιση την λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με έδρα το Αγρίνιο, μας προκαλεί πραγματικά έκπληξη το ότι δεν κατέστη ακόμη δυνατό, να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μαζί σας ώστε να σταματήσει, επιτέλους, οριστικά αυτή η απαξιωτική και προκλητική συμπεριφορά της Πρυτάνεως και της Συγκλήτου απέναντι στην κοινωνία του Αγρινίου».