Αχαΐα: Ούτε ευρώ στα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου – Στα χαρτιά ο σχεδιασμός

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – 1η Μαΐου – και οι Δήμοι της Αχαΐας ακόμα περιμένουν την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά στην θωράκιση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, σε κανένα Δήμο της Αχαΐας – Τμήματα Πολιτικής Προστασίας -, δεν έχει αποσταλεί ούτε ένα ευρώ κρατικής επιχορήγησης, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες που προβλέπονται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού – προετοιμασία, μεταξύ άλλων ήδη είχε αρχίσει ο καθαρισμός και διάνοιξη, δασικών και επαρχιακών οδών αλλά και  η ενίσχυση με εξοπλισμό, όπου ήταν απαραίτητο των εθελοντικών ομάδων που συνεργάζονται με τους ΟΤΑ, όμως φέτος τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει καθώς το ταμείο είναι μείον.

Ως εκ τούτου η όποια προετοιμασία παραμένει ως “σχέδιο επί χάρτου”, αφού την πραγματικότητα ελλείψη πόρων δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη κανένας σχεδιασμός.

Ευχή όλων είναι η εκταμίευση της χρηματοδότησης, ώστε η Αχαΐα να “θωρακιστεί” έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς είναι ακόμα νωπές, οι μνήμες από το καταστροφικό έργο που άφησαν στο πέρασμα τους οι πυρκαγιές του πρόσφατου παρελθόντος.

tempo24.gr