Θετική η παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών

Εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία είχε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις επιχειρήσεις του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO GREECE» & OENOTELIA 2016 .

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo Center στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επισκεψιμότητα και εμπορική επιτυχία, κινητοποίησε την Εγχώρια αλλά και τη Διεθνή αγορά, αποτέλεσε σημαντικό κανάλι εξωστρέφειας, σύναψης εμπορικών συμφωνιών και ανάδειξης της δυναμικής της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Πάνω από 55.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 22.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης καθώς και 1.200 ξένοι αγοραστές από 59 χώρες, συμμετείχαν στην ομολογουμένως, μεγαλύτερη και καλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα και στην σημαντικότερη διεθνής περιφερειακή έκθεση στη Ν.Α. Ευρώπη!.

Οι επιχειρήσεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας είχαν την ευκαιρία, να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας και ποικιλίας καινοτόμα προϊόντα τους ικανά να πρωταγωνιστήσουν στα ράφια οποιουδήποτε καταστήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Πραγματοποίησαν πολλές και σημαντικές επαφές με επαγγελματίες, αγοραστές  από όλο τον κόσμο και μεγάλους ομίλους αγορών από τη χώρα μας, συνάπτοντας μεγάλες και ελπιδοφόρες εμπορικές συμφωνίες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Συμμετείχαν στο full hosted buyers program και πραγματοποίησαν  πάρα πολλά b2b meetings που είναι βέβαιο ότι θα αποδώσουν πολλαπλάσιους καρπούς στο αμέσως επόμενο διάστημα προωθώντας την εξωστρέφεια τους και αναδεικνύοντας την υπεροχή των Αιτωλοακαρνανικων προϊόντων Τροφίμων και Ποτών.

Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις μέλη μας που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα:

ΣΤΕΦΟΥ ΑΦΟΙ ΕΕ – Αυγοτάραχο, KTHMA ΕΥΘΥΜΙΟΥ –  Ελαιόλαδο, LITHEO COMPANY – Ελαιόλαδο, ΑΝΘΗΡ ΑΒΕΕ – Αρωματικά φυτά, ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ – ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – Μέλι, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ – Λ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Β.Ε.Ε – Τυροκομικά Ελαιόλαδο Σάλτσες , ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – παραδοσιακά ζυμαρικά, καθώς επίσης και μια επιχείρηση του τομέα των παραδοσιακών αποσταγμάτων ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ – Ούζο Τσίπουρο.