Κάλεσμα υποστήριξης από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου για τους πρόσφυγες

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

 

«Η παρουσία είναι άκρως υποκριτική, δεδομένου του ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές επιλογές τους οδηγούν στην καταστροφή χωρών, γεγονός που γεννάει τις προσφυγικές ροές. Έτσι, είναι χαρακτηριστικό ότι βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, αναιρώντας στην ουσία και αυτό το δικαίωμα αίτησης πολιτικού ασύλου από τους πρόσφυγες με την επαναπροώθησή τους. Ταυτόχρονα με την εμπλοκή της Τουρκίας και του Γερμανού ναυάρχου της αποστολής, μπαίνουν πολλά ερωτήματα τόσο για το στόχο τους, όσο και για τη διαφύλαξη ή μη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Ο παραπάνω προβληματισμός υπαγορεύει περισσότερο από ποτέ την αναγκαιότητα χειραφέτησης των λαών από Ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση αποφασίζει σαν έκφραση αλληλεγγύης την στήριξη των προσφύγων-θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων-επιθέσεων ,διαθέτοντας χρηματικό ποσό αλλά και συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης ,και καλούμε όλους τους φορείς να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο χώρο του ΠΙΚΠΑ Αγρινίου (Παν .Σούλου έναντι εθν. τράπεζας) Δευτέρα 11/4  έως και Παρασκευή 15/4 ώρες 9πμ-1μμ.»