Αθώοι οι «επώνυμοι» Πατρινοί… συνεχίζεται η κομπίνα με τα νυχτερινά λύκεια!

Αθώοι οι «επώνυμοι» Πατρινοί… συνεχίζεται η κομπίνα με τα νυχτερινά λύκεια!

Το «σκάνδαλο», η αθωωτική απόφαση και όλα όσα συμβαίνουν στο «βασίλειο» των νυχτερινών

Kαι πώς να μην γίνονται κομπίνες και «λαμογιές» στην Ελλάδα, από την στιγμή που ακόμη και όσοι κάνουν «κολπάκια» … αθωώνονται στα Ελληνικά Δικαστήρια! Όλη η Ελλάδα είχε «βουίξει» με την προ ετών αποκάλυψη της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ για τους εργαζόμενους μαϊμού – μαθητές νυχτερινών λυκείων της Πάτρας οι οποίοι έμπαιναν ευκολότερα στις καλές και περιζήτητες πανεπιστημιακές σχολές.

Και ενώ μετά τις αποκαλύψεις του «Κόσμου» και την πανελλαδική διάσταση που είχε πάρει το θέμα οι καταγγελίες είχαν «καταλαγιάσει», το φαινόμενο «φούντωσε» και πάλι τελευταία, με αποκορύφωμα την περυσινή αλλά και τη φετινή σχολική περίοδο, κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν δεκάδες περιστατικά εγγραφής στα νυχτερινά λύκεια του νομού, μαθητών, οι οποίοι προσκομίζουν βεβαιώσεις σύμφωνα με τις οποίες εργάζονται ενώ στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν ευκολότερη εισαγωγή σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πως έγινε αυτό; Μετά τις τότε αποκαλύψεις του «Κόσμου», εικοσιδύο άτομα είχαν καθίσει στο σκαμνί! Κατηγορούμενοι από τις 13Ιανουαρίου 2011 για την τέλεση του αδικήματος της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως μια και εμφάνιζαν τα παιδιά τους ως δήθεν εργαζομένα στη δουλειά των μαμάδων τους, των θείων και άλλων συγγενών και φίλων!

Το κακούργημα δικάσθηκε σαν να ήταν απλή υγειονομική παράβαση! Αθωώθηκαν όλοι μετά από… συνοπτικές διαδικασίες! Οι περισσότεροι ήσαν γνωστοί Πατρινοί, ένας δε… μεγαλοπαράγοντας της τοπικής ΝΔ ο οποίος εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά «γαλάζια» τεκταινόμενα!