Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων νομού Αιτωλ/νίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιόρτασε ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων νομού Αιτωλ/νίας την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, με σκοπό να τονώσει την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή τους στα παιδικά βιβλία.

Πλήθος μικρών παιδιών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Κων/νου, όπου με την καθοδήγηση της γλύπτριας και δασκάλας των εικαστικών κας Νότας Τσίτουρα δημιούργησαν με τη φαντασία τους υπέροχες κατασκευές.

Στο τέλος πιάστηκαν σε κύκλο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με μουσικές της δασκάλας των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου.

Συγχρόνως λειτούργησε και bazzar παιδικού βιβλίου. Μικροί και μεγάλοι το επισκέφτηκαν, ξεφύλλισαν τα βιβλία, θαύμασαν την εικονογράφησή τους και αρκετοί ήταν αυτοί που προμηθεύτηκαν αξιόλογους τίτλους σε εκπληκτικές τιμές, ενισχύοντας έτσι το σύλλογό μας.

Ευχαριστούμε θερμά την γλύπτρια κα Νότα Τσίτουρα, καθώς και την νηπιαγωγό κα Ελένη Χόντζια για την βοήθειά τους στην παραπάνω εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου

DSCN0001

DSCN0003

DSCN0006

DSCN0013

DSCN0020

DSCN9994