Στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία στην Αιτωλοακαρνανία – Που θα ψηφίσουν οι φίλοι του κόμματος

Στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία στην Αιτωλοακαρνανία

Που θα ψηφίσουν οι φίλοι του κόμματος

 

 

Ενόψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 – 24 Απριλίου, στην Αθήνα, αύριο διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων. Θα εκλεγούν επίσης, οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ) του κόμματος.
Μετά από συνεδρίασή της, την Πέμπτη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία. Εκλογική διαδικασία παράλληλα θα διεξαχθεί και για την εκλογή νέων Προέδρων της ΟΝΝΕΔ, των υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης, ενώ την Κυριακή 17 Απριλίου θα αναδειχθούν οι νέοι Πρόεδροι των κατά τόπους ΝΟΔΕ της χώρας.

Το Προεδρείο της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ (ΝΕΦΕ) δημοσιοποίησε (με μεγάλη ομολογουμένως καθυστέρηση) τα αναλυτικά στοιχεία για την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών και τις συνθέσεις των εφορευτικών επιτροπών στην περιοχή.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

 

Την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, από την 10:00 έως την 19:00 ώρα, θα διεξαχθεί η

εκλογή: 

Των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων

Των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών

Των αντιπροσώπων (συνέδρων) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο Εθνικό Συνέδριο

 

Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, από την 16:00 έως την 20:00 ώρα, θα διεξαχθεί η

εκλογή των Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών

Οργανώσεων

Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, από την 08:00 έως την 14:00 ώρα, θα διεξαχθεί η εκλογή των Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος που πλειοψήφησε δεν έλαβε ποσοστό τουλάχιστον 40% του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων της εκλογής, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αμέσως μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, σύμφωνα με την διάταξη της § 4 του άρθρου 12 του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης, και θα διαρκέσει σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 29 της Εγκυκλίου αυτής.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στους παρακάτω χώρους ανά ΔΗΜΤΟ:

  1. Αγρίνιο                              Πλατεία Μαβίλη. (Παλιός σταθμός τρένου).
  2. Μεσολόγγι                        Τρικούπη Πολιτιστικό Κέντρο
  3. Ναύπακτος                       Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ξενία)
  4. Άκτιο-Βόνιτσα                 Δημαρχείο
  5. Ξηρόμερο                         Δημαρχείο
  6. Θέρμο                               Δημαρχείο
  7. Αμφιλοχία                        Δημαρχείο

 

Για την Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας –εκεί όπου προφανώς στρέφεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον- θα μονομαχήσουν ο Θεόδωρος Τσιλιμέκης και ο Παναγιώτης Στούπας. Το παρασκήνιο που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες ήταν έντονο, ωστόσο κατά κοινή ομολογία δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα πολιτικά επιχειρήματα, παρά περισσότερο παραπολιτικού χαρακτήρα αναφορές που σίγουρα δεν συγκινούν τον κόσμο. Αβέβαιο πάντως παραμένει, αν η συμμετοχή κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.  

Νίκος Αγγελόπουλος