«Σφυρίζει» ο Προαστιακός στο Μεσολόγγι! – Το Πρωταπριλιάτικο της «Συνείδησης»!

Ξαφνική επίσκεψη του Απ. Κατσιφάρα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου – Όλο το παρασκήνιο μόνο στη «Σ»

Σάρκα και οστά φαίνεται να λαμβάνει ένα αίτημα δεκαετιών για την Αιτωλοακαρνανία. Ο λόγος για την λειτουργία Προαστιακού σιδηρόδρομου που θα συνδέει το Αγρίνιο με το Μεσολόγγι! Όπως προ μηνών είχε δημοσιοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το μεγαλεπήβολο σχέδιο είχε τεθεί επί τάπητος στο πλαίσιο σύσκεψης στην Πάτρα με την συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Αθανασίου Βούρδα. Ο κ. Βούρδας είχε δει με καλό μάτι την πρόταση της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα η μελέτη βιωσιμότητας, θα ανοίξει ο δρόμος για το μεγαλύτερο έργο αναπτυξιακό έργο των τελευταίων ετών για την περιοχή.

Η «Σ» έρχεται σήμερα να φέρει κατ’ αποκλειστικότητα στο φως της δημοσιότητας επίσκεψη – αστραπή που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αιτωλικό στο ύψος της Ιόνιας Οδού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος συνοδευόταν όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που εξασφάλισε η «Σ», από την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Νίκο Υφαντή και τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Γιάννη Λύτρα. Στη συνάντηση μάλιστα παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιος Βούρδας, ώστε να έχει μία πρώτη εικόνα του φυσικού και γεωγραφικού αναγλύφου της περιοχής. Επί της ουσίας οι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν μια πρώτη αυτοψία στην περιοχή που αναμένεται να γίνει το έργο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή προτιμήθηκε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για το λόγο αυτό μάλιστα δεν κλήθηκαν οι Δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος. Η «Σ» βρέθηκε στο σημείο ζητώντας από τον Απόστολο Κατσιφάρα να σχολιάσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες του έργου. Ο κ. Κατσιφάρας αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Ζήτησα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ να δει από κοντά την περιοχή ώστε να έχει προσωπική εικόνα. Όλα βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να εγκριθεί η μελέτη βιωσιμότητας για να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην προ-μελέτη του έργου. Ευελπιστούμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε θετικά νέα και να είμαστε σε θέση να προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Πρόκειται όντως για ένα μεγαλόπνοο έργο και η Περιφέρεια κινείται προς την κατεύθυνση υλοποίησής του».

 

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πάντως όπως και να’ χει δείχνει ότι το σχέδιο για την υλοποίηση του έργου έχει βγει για τα καλά από το «ψυγείο» με την ευχή να γίνει πραγματικότητα. Ίδωμεν…

Νίκος Αγγελόπουλος