Ν. Μωραΐτης: Να αναβαθμιστεί ο δρόμος-καρμανιόλα Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Ν. Μωραΐτης: Να αναβαθμιστεί ο δρόμος-καρμανιόλα Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (VIDEO)

 

https://www.youtube.com/watch?v=-KkxkONBJoQ

Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα αναβάθμισης του οδικού δικτύου που συνδέει την Αμφιλοχία με Λευκάδα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτηςμε Επίκαιρη Ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή.

Έκανε λόγο για οδικό δίκτυο «σφαγείο-καρμανιόλα» και για «εγκληματικές ευθύνες» όλων των κυβερνήσεων και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, που είναι χαραγμένο πριν από 60 χρόνια, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για τη ζωή των οδηγών και επιβατών

https://www.youtube.com/watch?v=S4iCHviLQ_U

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε πως καθυστερούν έργα, με αποτέλεσμα να χύνεται αίμα ανθρώπων στο οδικό δίκτυο. Ανάφερε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι μέσα στο 2017 να λυθούν προβλήματα που δημιουργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία και ζητήματα απαλλοτριώσεων. Για τη συντήρηση των δρόμων ανέφερε πως η ευθύνη είναι των Περιφερειών και ότι δεν μου έχει ζητηθεί η συνδρομή του υπουργείου.

https://www.youtube.com/watch?v=Y9G-B8CfHTY

Οι καθυστερήσεις γίνονται επειδή με την αναθεώρηση των συμβάσεων οι κατασκευαστικές εταιρείες ζητούν περισσότερα, τόνισε ο Νίκος Μωραϊτης και ανέφερε το παράδειγμα του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου για τον οποίο η κατασκευαστική εταιρεία ζητά επιπλέον 25 εκατ. ευρώ. Ζήτησε επίσης συγκεκριμένα μέτρα για τη συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου και να μη μεταφέρεται η ευθύνη από το κράτος στην Τοπική Διοίκηση.