Γ. Βαρεμένος: «Ας παραδειγματιστούμε από το πνεύμα και την γενναιότητα του Χαριλάου Τρικούπη»

«Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα, πρέπει να πάρουμε κάτι από το πνεύμα του Χαρίλαου Τρικούπη, από τη γενναιότητά του, από τη μεταρρυθμιστική πνοή του, προκειμένου όχι απλώς να βγούμε από την κρίση, αλλά και να χαράξουμε ένα καινούριο μέλλον για τη χώρα», δήλωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, μετά το τέλος της εκδήλωσης για τα 120 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη.

Την εκδήλωση – μνημόσυνο, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, οργάνωσε ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής. Ο Γιώργος Βαρεμένος παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι και αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε την παρακαταθήκη ενός μεγάλου ανδρός, όχι μόνο ως Αιτωλοακαρνάνα αλλά και ως Έλληνα, που με το έργο του σφράγισε την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ήταν ένα μεγάλο πολιτικό ανάστημα, ένας γενναίος μεταρρυθμιστής, ένας πολιτικός των έργων και όχι των μεγάλων λόγων. Ακόμη και αν στο τέλος, στις εκλογές του 1895, οι συμπατριώτες μου, αντί να τον επανεκλέξουν, εξέλεξαν στη θέση του τον Γουλιμή. Και ο ίδιος είπε το περίφημο «ανθ’ ημών Γουλιμής», αλλά αυτό δεν αφαίρεσε από το μεγαλείο του ανδρός. Και επειδή σήμερα η Ελλάδα διέρχεται μια κρίσιμη ιστορική περίοδο, βρίσκεται σεκαμπή, σε ένα σταυροδρόμι, εγώ θα ήθελα να πω ότι πρέπει να πάρουμε κάτι απότο πνεύμα του Χαρίλαου Τρικούπη, από τη γενναιότητά του, από τη μεταρρυθμιστική πνοή του, προκειμένου όχι απλώς να βγούμε από την κρίση, αλλά και να χαράξουμε ένα καινούριο μέλλον για τη χώρα. Τώρα, σ’ εμάς που έχουμε εμπλοκή με τα δημόσια πράγματα, θα ήθελα να πω ότι από εμάς τους ίδιους εξαρτάται αν θα πάρουμε κάτι από τον Γουλιμή ή κάτι από το μεγαλείο του Χαρίλαου Τρικούπη».