Κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα!

Αγώνας δρόμου για να επανασυνδέσουν το ρεύμα σε φτωχή τετραμελή οικογένεια στο Αγρίνιο

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ από μέλη του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή»

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες τα μέλη του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή» για να γίνει επανασύνδεση ρεύματος στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας που ζει στο Αγρίνιο. Εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες ο μακροχρόνια άνεργος και ανασφάλιστος πατέρας της οικογένειας κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συγκεντρώσει χρήματα και να προχωρήσει σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, η οποία θα του συνέδεε και πάλι το ρεύμα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα, η κόρη της οικογένειας, που μόλις ενηλικιώθηκε, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, αφού εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και με την χρήση κεριών που γίνεται στο σπίτι δεν έβλεπε καλά με αποτέλεσμα να πέσει και χρειαστεί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο! Το δυσάρεστο, εκτός των άλλων, είναι ότι χρειάζεται επιτακτικά να εισαχθεί για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο Αγρινίου η άτυχη κοπέλα, αφού η κατάστασή της κρίνεται από τους γιατρούς σοβαρή.

Τα μέλη του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή» μόλις ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα προχώρησαν σε κινητοποίηση και κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να πιέσουν προς την κατεύθυνση επανασύνδεσης του ρεύματος, αλλά και για να ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» της γραφειοκρατίας. Έτσι λοιπόν, από το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της επιχείρησης, ενώ ύψωσαν και πανό στην βεράντα του νεοκλασικού κτιρίου στην Πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι).

Τα μέλη του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή» επισήμαναν πως «στο πλαίσιο της δράσης του σωματείου μαχόμαστε για τα κοινωνικά αγαθά που είναι αδιαπραγμάτευτα για κάθε άνθρωπο και είμαστε στη ΔΕΗ ώστε να διεκδικήσουμε την επανασύνδεση του ρεύματος μιας οικογένειας ανέργων που έχει δύο παιδιά. Η Διοίκηση της ΔΕΗ προέβαλε γραφειοκρατικά κολλήματα την στιγμή που ένα σπίτι είναι χωρίς ρεύμα. Δεν θα αποχωρήσουμε». Ο μακροχρόνια άνεργος πατέρας είναι ανασφάλιστος και το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται έτσι ώστε να να γίνει δεκτό το αίτημα διακανονισμού.

xondros1