Τα 9 νέα μέτρα επιδρομή στις τσέπες των φορολογούμενων

Μεγαλύτερες εισπράξεις, από αυξήσεις φόρων στα ΙΧ,  προωθεί η κυβέρνηση, που αναζητά 3 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Παράλληλα για φορο-επιδρομή θα πρέπει να ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και σχεδόν το σύνολο των πολιτών αφού φαίνεται πως προκρίνεται η αύξηση στους φόρους της κινητής τηλεφωνίας και την συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στο οικονομικό επιτελείο φέρονται να εξετάζουν ήδη: – Νέα αύξηση στους ΕΦΚ των καυσίμων – Εξίσωση του φόρου στο ντίζελ κίνησης με εκείνον της αμόλυβδης, που θα επιβαρύνει δραματικά το κόστος κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια – Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και στους φόρους για την αγορά ΙΧ, κυρίως στα μικρού και μεσαίου κυβισμού, που γνώρισαν άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Η φόρο-επιδρομή, που σχεδιάζει η κυβέρνηση επεκτείνεται: – Στα κινητά τηλέφωνα, με αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας στους λογαριασμούς των καταναλωτών – Στους χρήστες συνδρομητικής τηλεόρασης με επιβολή ειδικού τέλους. – Αυξάνονται οι συντελεστές στην εισφορά αλληλεγγύης, που φέρνουν επιβαρύνσεις στα εισοδήματα άνω των 18.000 ευρώ – Μειώνεται το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων, επιβαρύνοντας όσους έχουν εισοδήματα άνω των 9.000 ευρώ, ενώ – Εξετάζονται αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που θα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με επιπλέον 200 εκατ. – Παράλληλα, όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 250 εκατ. ευρώ.