ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠαροχή κινήτρων σε γιατρούς για να υπηρετήσουν σε ακριτικές περιοχές όπως ο Μύτικας, Κατούνα, Βόνιτσα, Θέρμο, Χαλκιόπουλοι, Άνω Χώρα.

Παροχή κινήτρων σε γιατρούς για να υπηρετήσουν σε ακριτικές περιοχές όπως ο Μύτικας, Κατούνα, Βόνιτσα, Θέρμο, Χαλκιόπουλοι, Άνω Χώρα.

Παροχή κινήτρων σε γιατρούς για να υπηρετήσουν σε ακριτικές περιοχές όπως ο Μύτικας, Κατούνα, Βόνιτσα, Θέρμο, Χαλκιόπουλοι, Άνω Χώρα.

Κίνητρα παρέχει το υπουργείο Υγείας (ΦΕΚ B 2050 – 29.07.2014) στους επικουρικούς γιατρούς, για τη στελέχωση των υγειονομικών δομών των ακριτικών – άγονων περιοχών της χώρας.

Η υπουργική απόφαση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας χαρακτηρίζει ως άγονες και προβληματικές λόγω των γεωγραφικών, κοινωνικών, συγκοινωνιακών και οικονομικών τους συνθηκών,  οι παρακάτω περιοχες Μύτικας, Κατούνα, Βόνιτσα, Θέρμο, Χαλκιόπουλοι, Άνω Χώρα.
Μπορούν να υπηρετήσουν ως επικουρικοί στις δομές υγείας όσοι γιατροί, έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον επτά χρόνια από την κτήση του τίτλου ειδικότητας. Ο χρόνος προϋπηρεσίες στις περιοχές αυτές μετράται ως διπλάσιος, συγκριτικά με τα άλλα νοσοκομεία. ……

Επίσης προβλέπει και για την σύζυγο του επικουρικού γιατρού εάν είναι επίσης γιατρός, τότε και αυτός/αυτή δικαιούται να καταλάβει θέση επικουρικού γιατρού της ειδικότητάς του, κατά προτεραιότητα και κατά παρέκκλιση του καταλόγου, εφόσον υπάρχει σχετική διαθεσιμότητα. Έαν  είναι τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ΙΔΑΧ δημοσίων υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. που κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους εφόσον υπάρχει σχετική διαθεσιμότητα.

Δείτε την υπουργική απόφαση:

 

katouna.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr