Τα «σενάρια» και οι «επιθυμίες»

Το Σάββατο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΝΑ και «παίζεται» τόσο η κατάταξη εν όψει play  offs, όσο και η 4η θέση, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στα play out. Μερικές παράμετροι έχουν ξεχωριστή σημασία.
Στην  κορυφή της βαθμολογίας με 69 πόντους βρίσκονται ο Ναυπακτιακός Αστέρας και ο Ν.  Θέρμιος Απόλλων. Αν οι δύο ομάδες φέρουν ίδιο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική, που ο Ναυπακτιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Δοκιμίου και ο Θέρμιος παίζει  στο Αγγελόκαστρο με τον Αχελώο,  τότε θα υπάρξει  μπαράζ κατάταξης ανάμεσά τους. Διότι το πρόγραμμα των play  offs είναι προκαθορισμένο βάσει βαθμολογικής θέσης και ο Ναυπακτιακός  με τον Θέρμιο βρίσκονται σε ισοβαθμία στα μεταξύ  τους ματς με το 2-3 στο Θέρμο και το 0-1 στη Ναύπακτο, καθώς δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Εάν κάποια από τις δύο ομάδες ισοβαθμήσει με την  Φλόγα Παλαιομάνινας που έχει 68 βαθμούς, δεν υπάρχει αγώνας μπαράζ, καθώς αυτή  του Βασίλη Ξανθόπουλου υπερτερεί στην ισοβαθμία και του Ναυπακτιακού και του Θέρμιου, οι οποίοι δεν  θα παίξουν μπαράζ στη τριπλή ισοβαθμία, όπου θα υπερτερήσει ο Απόλλωνας. Πάντως το «σενάριο» της τριπλής ισοβαθμίας θεωρείται ανέφικτο, διότι πρέπει να χάσουν ο Ναυπακτιακός  με τον Θέρμιο και παράλληλα να έλθει ισόπαλη η Φλόγα με τα Καλύβια.
Στην τέταρτη θέση  βρίσκεται ο Απόλλων Δοκιμίου με 48 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ατρόμητο Αντιρρίου κι  ο Απόλλων θα παίξει  στο Παπαχαραλάμπειο με το Ναυπακτιακό, ενώ  ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον αδιάφορο Αμφίλοχο. Σε περίπτωση ισοπαλίας του Απόλλωνα και νίκης του Ατρομήτου οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 49 βαθμούς και τότε θα οδηγηθούν σε μπαράζ, διότι αναδείχθηκαν ισόπαλες στα μεταξύ τους παιγνίδια (0-0 στο Αντίρριο, 3-3 στο Δοκίμι).
Η μάχη της τέταρτης θέσης έχει μεγάλη σημασία και για τους τρεις πρώτους, οι οποίοι είναι τα αδιαφιλονίκητα  φαβορί στον στόχο της  κατάκτησης  του πρωταθλήματος. Ο Ναυπακτιακός θέλει τέταρτο τον Ατρόμητο, διότι αυτό θα σημαίνει και νίκη του Αστέρα επί του  Απόλλωνα  Δοκιμίου. Επιπροσθέτως η ομάδα της Ναυπάκτου θα έχει ένα εκτός  έδρας ματς στην «γειτονιά» της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά το κυριότερο είναι άλλο: σε περίπτωση που η τέταρτη ομάδα έχει 49 βαθμούς, ο Ναυπακτιακός (εφόσον νικήσει) θα ξεκινά τα play  offs με 8 βαθμούς, ενώ ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας με 7 βαθμούς!
Το ίδιο ισχύει και για τον Θέρμιο, που θα ξεκινάει με 8 βαθμούς (εάν νικήσει στο Αγγελόκαστρο)  αλλά στην  περίπτωσή του θα ήταν βολική και μια ισοπαλία του Δοκιμίου στη Ναύπακτο, καθώς έτσι θα ξεκινήσει  και ο Αστέρας με 7 βαθμούς!
Όσον για τον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας τον εξυπηρετεί νίκη του Δοκιμίου στη Ναύπακτο, ή  ισοπαλία χωρίς νίκη του Θέρμιου,  ώστε να μην  υστερεί βαθμολογικά στα play  offs από τις άλλες δύο ομάδες. Ιδανικό «σενάριο» για την Φλόγα να χάσουν Ναυπακτιακός και  Θέρμιος, διότι σε τέτοια περίπτωση θα ξεκινήσει τα play  offs με 7 βαθμούς, έναντι 6 των άλλων δύο.
«Σενάριο»  ισοβαθμίας υπάρχει και στην  12η θέση σε περίπτωση ήττας του Αχελώου Αγγελοκάστρου από τον  Θέρμιο Απόλλωνα και ισοπαλίας του Αλικυρναϊκού Αγίου Θωμά με τον Κεραυνό Μυρτιάς.   Σ’ αυτή την (εξαιρετικά δύσκολη)  περίπτωση  την  12η θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play  out κατακτά η  ομάδα του Αγγελοκάστρου που κέρδισε 1-0 τον  Αλικυρναϊκό στην έδρα της κι απέσπασε ισοπαλία (1-1) στο Μεσολόγγι.
papaioannou