Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου για τη διακίνηση μεταναστών – Στη φυλακή ο ξάδελφός του και ο 43χρονος Ιρακινός

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε μετά την απολογία του στον 17ο τακτικό ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υπεύθυνος της αερολέσχης, για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος και ο δεύτερος πιλότος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν ο Ιρακινός οδηγός και ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Ωστόσο, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ο 43χρονος Ιρακινός και ο 57χρονος πιλότος και ξάδελφος του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου που φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλώματος που μετέφερε τους μετανάστες στην Ιταλία με μικρά αεροσκάφη που είχαν ως ορμητήριο την αερολέσχη Μεσολογγίου.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

tempo24.gr