Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τους πρόσφυγες – Επιδίωξη των συμμετεχόντων να δούν τον Τσίπρα – Νέα σύσκεψη την Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Περιφέρειας με τους Δημάρχους των 3 Νομών και της Εκκλησίας , με θέμα το προσφυγικό.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Σάκης Παναγιωτόπουλος, διευκρίνισε ότι οι χώροι αυτοί δεν έχουν, προς το παρόν, εξευρεθεί, κάτι που θα γίνει από τα μέλη ειδικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς της περιοχής συναποφάσισαν να επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να πληροφορηθούν υπεύθυνα για το τι περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός διαχείρισης του Προσφυγικού σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή.
Νωρίτερα, κατά τη σύσκεψη, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, είχε ξεκαθαρίσει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα δεχθεί μια νέα «οδό Ευρώτα».Ο κ. Κατσιφάρας κάλεσε τους συμμετέχοντες Δημάρχους να υποδείξουν πιθανούς χώρους για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για hot spot, αλλά για οργανωμένη δομή με πλήρεις υποδομές.
Ζήτησε συναίνεση και είπε ότι οι χώροι που αναζητούνται θα μπορούσαν να είναι:
– Ανενεργές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
-Παλιές βιομηχανικές μονάδες.
– Κατασκηνώσεις
– Μη χρησιμοποιούμενοι αθλητικοί χώροι.
Ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε ότι θα είναι μια μικρή, ελεγχόμενη δομή και ζήτησε συναίνεση από τους Δημάρχους της Περιοφέρειας.
Για τραγικές ελλείψεις στην κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης ήταν εκ των Δημάρχων που πρότεινε συγκεκριμένους χώρους, μεταξύ αυτών ενός ξενοδοχείου που δεν λειτουργεί καθώς και του πρώην ΚΑΦΚΑ.