Προβάδισμα 3,8 στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,1% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Το 38% των ερωτηθέντων προκρίνει τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή, το 21% επιθυμεί εκλογές, ενώ το 22% στηρίζουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 81% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το «ηθικό πλεονέκτημα», ενώ στα «Τάρταρα» οδεύει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 71% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον, έναντι 16%, όσο και προς την απόδοση συνολικά της κυβέρνησης, καθότι το 84% την επικρίνει, έναντι 9%.

Το 67% θεωρεί λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 20%, ενώ το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω αντοχή για νέους φόρους και περικοπές συντάξεων. Στην ερώτηση για το πως θα χειριζόταν τα προβλήματα μία κυβέρνηση της ΝΔ, το 34% απαντά κατά τον ίδιο τρόπο, το 25% καλύτερα και το 22% χειρότερα.

www.dikaiologitika.gr