Πρωταθλήτρια η Πρεβεζάνα Δέσποινα Παπαμιχαήλ στη Hammamet της Τυνησίας

Ακόμα μια επιτυχία στα διπλά πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έχει μια σπουδαία καριέρα σε αυτή την κατηγορία. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια και η Ιταλίδα Georgia Brescia, κατέκτησαν το Hammamet Open των 10.000 δολαρίων, στον δεύτερο τίτλο της Δέσποινας στο 2016.

Και τον άλλον τίτλο της στη φετινή σεζόν τον είχε κερδίσει στη Hammamet της Τυνησίας, σε προηγούμενο Futures των 10.000 δολαρίων, μαζί με τη Σλοβάκα Chantal Skamlova, στις 28 Φεβρουαρίου. Αυτός ήταν ο δεύτερος διαδοχικός της τίτλος και έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες.

Στον σημερινό τελικό, η Παπαμιχαήλ και η Brescia κέρδισαν τις Ιταλίδες Alice Balducci και Claudia Giovine με 4-6, 6-2, 10-7. Η Δέσποινα γνωρίζει καλά και τις δύο Ιταλίδες και είχε συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν.

Στις 3 υπόλοιπες αναμετρήσεις που έδωσαν, Παπαμιχαήλ και Brescia είχαν απωλέσει μόλις ένα σετ. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τις Τσέχες Gabriela Pantuckova και Magdalena Pantuckova με 6-4, 6-1. Στα προημιτελικά κέρδισαν τις Αργεντινές Melina Ferrero και Carla Lucero με 7-5, 2-6, 10-5 και στα ημιτελικά απέκλεισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, Irina Maria Bara (Βουλγαρία) και Isabella Shinikova (Βουλγαρία) με 6-3, 6-4.

Αυτός ήταν ο 20ός τίτλος στα διπλά για την Παπαμιχαήλ σε ολόκληρη την καριέρα της, ενώ συνολικά μετράει 24 επαγγελματικούς τίτλους σε τουρνουά της ITF, αφού έχει κερδίσει και 4 τίτλους στα μονά. Οι 5 από αυτούς τους τίτλους στα διπλά, είναι σε διοργανώσεις των 25.000 δολαρίων και όλοι οι υπόλοιποι σε τουρνουά των 10.000 δολαρίων.

Πηγή:tennisnews.gr