«Αστακός» το γήπεδο υπό το φόβο επεισοδίων

Αποφασισμένη να αποτρέψει την  παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ (με διακριτικά) στο γήπεδο του Παναιτωλικού, εμφανίζεται η Αστυνομία. Ο λόγος προφανής: η αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων αφού συγκεκριμένες ομάδες οπαδών  της «Ένωσης» θεωρούνται επικίνδυνες για μια τέτοια εξέλιξη. Έτσι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο για φιλάθλους της ΑΕΚ, ακόμα κι αν αυτοί προσέλθουν μεμονωμένα, υπό το φόβο να δημιουργηθεί κάποιος πυρήνας εντός  του γηπέδου.

Τα μέτρα θα είναι πολλά και αυστηρά. Τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ θα «θωρακίσουν» το γήπεδο, μία από την Α.Δ. Αιτωλίας, μία από την Α.Δ. Αχαΐας, μία από την Α.Δ. Ηλείας και μία από την ΟΠΚΕ Αιτωλίας. Επίσης θα υπάρξουν δεκάδες μπλόκο που θα επεκτείνονται από την Πάτρα σε όλη την Εθνική Οδό έως τα Ιωάννινα.

 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε φιλάθλους του «Δικεφάλου» που προέρχονται από την Πάτρα (στο στέκι της οδού Ζαΐμη), οπαδούς που θεωρούνται από τους πλέον  σκληροπυρηνικούς ανάμεσα στα κλαμπ της ΑΕΚ σε όλη την χώρα. Να υπενθυμιστεί ότι φίλαθλοι της ΑΕΚ είχαν  δώσει παρόν στο φιλικό του Σεπτεμβρίου, καταλαμβάνοντας χώρο στη  μικρή κερκίδα του γηπέδου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, αναφέρει:

«H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, χθες (17.03.2016), εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ, σύμφωνα με την οποία, κατά την διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 27ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE Ελλάδας, μεταξύ των ομάδων Παναιτωλικός – ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την 20-3-2016 και ώρα 15:00, στο γήπεδο Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο, απαγορεύεται οποιαδήποτε οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας για το γήπεδο του Παναιτωλικού».