Κοινό μέτωπο φορέων της Αιτωλοακαρνανίας κατά του Ασφαλιστικού

Κοινό μέτωπο φορέων της Αιτωλοακαρνανίας κατά του Ασφαλιστικού

Συμμαχία όλων των κλάδων της περιοχής ενόψει της 48ωρης απεργίας

 

(απο δεξιά) Θ.Γαλατάς - Δ.Δήμας - Γ.Πολύζος - Π.Μπεσίνης - Σπ.Κοτοπούλης
(απο δεξιά) Θ.Γαλατάς – Δ.Δήμας – Γ.Πολύζος – Π.Μπεσίνης – Σπ.Κοτοπούλης

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της πάλης κατά του ασφαλιστικού παραχωρήθηκε χθες το απόγευμα κοινή συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους πέντε φορών της περιοχής, μέσω της οποίας ο στόχος είναι η επαγρύπνηση των πολιτών σχετικά με το υπό προώθηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που το χαρακτήρισαν λαιμητόμο και έκτρωμα. Η συνέντευξη αυτή ήταν προπομπός στην εξόρμηση που προετοιμάζεται σε χώρους εργασίας κάθε κλάδου για την ενημέρωση των πολιτών, για το ασφαλιστικό που επιχειρεί να φέρει η Κυβέρνηση στη βουλή (άγνωστο πότε), καθώς και στην προετοιμασία της 48ωρης απεργίας που θα πραγματοποιηθεί μόλις το νομοσχέδιο κατατεθεί στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Σκοπός των φορέων είναι να φανεί η ενότητα της πόλης, η διάθεση για κοινό αγώνα που υπάρχει από όλους και παράλληλα η αυτοτέλεια του εκάστοτε φορέα και οντότητας που θα συμμετάσχει στον αγώνα αυτό. Την ίδια στιγμή, υπάρχει η θέληση να εξαλείφει κάθε μορφής Κυβερνητικός συνδικαλισμός και να αναδειχθεί μόνο ο αγώνας για να μην περάσει το ασφαλιστικό που επί της ουσίας, όπως ειπώθηκε πρόκειται για φοροληστεία.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Γιώργος Πολύζος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Γαλατάς, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Δημήτρης Δήμας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ»

Κων/νος Χονδρός