Κακουργηματικές διώξεις για τη μεταφορά μεταναστών από το Μεσολόγγι στην Ιταλία

Ασκήθηκαν σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για την υπόθεση μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος της πόλης – Καταζητούνται άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τρεις Ιταλοί και ένας Έλληνας

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία με αεροπλάνα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία με μικρά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρώην δήμαρχος της πόλης.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εννέα συλληφθέντες είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Πλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα διενεργήσει την έρευνα. Την ίδια ώρα από τις Αρχές καταζητούνται άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τρεις Ιταλοί και ένας Έλληνας.

protothema.gr