«Ηττημένοι μεν, νικητές δε»

Η ομάδα μπάσκετ του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου κατέκτησε την δεύτερη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Αιτωλοακαρνανίας, πίσω από ομάδα της Ναυπάκτου. Προκρίθηκε ανάμεσα από όλες τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου

dfhdfhdfasasass

Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου και ειδικότερα η ομάδα μπάσκετ αγοριών διακρίθηκε στους σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης Αιτωλοακαρνανίας κατακτώντας την δεύτερη θέση μετά από πολλές «μάχες» που έδωσε στα γήπεδα, απέναντι σε πολλές και αξιόλογες ομάδες άλλων σχολείων του νομού. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Πάνου από την Ναύπακτο. Η τελική πορεία προς το βάθρο για το σχολείο του Αγρινίου ξεκίνησε έχοντας να αντιμετωπίσει το Λύκειο της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας κερδίζοντας με 30 πόντους διαφορά. Στη συνέχεια η ομάδα έπαιξε με το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου εξασφαλίζοντας δεύτερη συνεχόμενη νίκη με 65 – 36.

Μετά από μια μεγάλη δοκιμασία που ήρθε μέσα από αλλεπάλληλους αγώνες με όλα τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας που συμμετείχαν στην διοργάνωση, αντιμετώπισαν για τον τελικό το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου φέροντας ισοπαλία 50-50. Στην παράταση η ομάδα του 3ου ΓΕΛ αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 56-52. Μετά την νίκη αυτή και έχοντας τον αέρα του νικητή του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής αντιμετώπισε μια από τις πιο απαιτητικές ομάδες Λυκείων, αυτή του Ιδιωτικού Σχολείου της Ναυπάκτου «Πάνου»

Η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου προηγούνταν στο σκορ με ικανοποιητική διαφορά, μετά όμως το κλίμα αντιστράφηκε λόγω της έλλειψης αναπληρωματικών, αλλά και της καταπόνησης των παιχτών. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Ναυπάκτου ήταν ασυναγώνιστη οι Αγρινιώτες συνέχισαν τον αγώνα καταγράφοντας ναι μεν ήττα, αλλά με το σκορ 53-63. «όλο το σχολείο νιώθει περήφανο για την αξιοθαύμαστη πορεία της ομάδας του, που δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την εμψύχωση και την στρατηγική του γυμναστή Βασίλη Θεοδωρόπουλου» δήλωσαν τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου, συμπληρώνοντας πως «ηττημένοι μεν, νικητές δε» .

xondros1