Πόσο άλλο αίμα στην Εθνική λαιμητόμο;

Ξεψύχησε στην εντατική του νοσοκομείου Αγρινίου, ο 20χρονος φοιτητής που είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στις 26 Φεβρουαρίου Δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων παρά την…

12721785_1100936686604843_478480464_n copy

Ξεψύχησε στην εντατική του νοσοκομείου Αγρινίου, ο 20χρονος φοιτητής που είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στις 26 Φεβρουαρίου

Δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων παρά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου!

Ο κατάλογος των θυμάτων στην Εθνική Οδό Αντιρρίου, στο ύψος του σημείου λαιμητόμος, του Υπεραστικού Κτέλ Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει τέλος. Τραγική ήταν η κατάληξη για τον 20χρονο φοιτητή από την Θεσσαλονίκη που σπούδαζε στο Αγρίνιο, ο οποίος το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να διασχίσει κάθετα το δρόμο, με κατεύθυνση πιθανότατα το Κτέλ. Χθες τα ξημερώματα μετά από 19 ημέρες σκληρής μάχης στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, καθώς και την Πανεπιστημιακή κοινότητα του Αγρινίου.

Ο άτυχος φοιτητής είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν διασωληνομένος σε κωματώδη κατάσταση. Γιατροί και συγγενείς ευελπιστούσαν σε ένα θαύμα καθώς εξαρχής η κατάστασή του είχε χαρακτηριστεί εξαιρετικά κρίσιμη. Τελικά το πολυπόθητο θαύμα δεν έγινε ποτέ.

 

Την ίδια στιγμή η αδιαφορία των αρμοδίων συνεχίζεται, την ώρα που τα τροχαία ατυχήματα στο σημείο καρμανιόλα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Συνάνθρωποί μας χάνουν τόσο άδικα τη ζωή τους, γεγονός που προ τετραμήνου προκάλεσε την παρέμβαση ακόμα και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ο οποίος με έγγραφό του ζητούσε τότε την άμεση λήψη μέτρων και παρεμβάσεων ώστε να ελαττωθούν, αν όχι εξαλειφθούν τα τροχαία ατυχήματα στο σημείο. Σε αντίθετη περίπτωση θα ασκούνταν ποινικές διώξεις σε βάρος των αρμοδίων. Τίποτα όμως. Η Πολιτεία συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, ενώ ακόμη στο σημείο δεν έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια με άμμο και νερό παρά την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου από τον περασμένο Νοέμβριο. Προ ημερών μάλιστα, όπως σχετικά είχε γράψει η «Σ», η Δημοτική Παράταξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με την κατηγορία εκτός των άλλων της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ως πότε όμως; Πόσοι ακόμη συνάνθρωποί μας πρέπει να φύγουν από κοντά μας για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις;

aggelopoulos