Απετράπη αυτοκτονία 35χρονου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα σε γνωστή κοινωνικής δικτύωσης, από 35χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-03-2016), ενημερώθηκε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της καινοτόμου On Line διαδικασίας «CYBER ALERT», από έτερο χρήστη του διαδικτύου, ότι άγνωστο άτομο εκδήλωσε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του επικείμενου κινδύνου ζωής, εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και λοιπών δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου ημεδαπού, που εκδήλωσε την πρόθεση αυτοκτονίας.

Ακολούθως ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του 35χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε εντός της οικίας του έχοντας καταναλώσει μικροποσότητα χαπιών, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα κατά Νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID