Με επιτυχία το καρναβάλι της Κατούνας παρά τη βροχή και το τσουχτερό κρύο (ΦΩΤΟ)

Τα παιδιά της Κατούνας και οι διοργανωτές του Καρναβαλιού κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες να δημιουργήσουν μια γιορτινή αποκριάτικη ατμόσφαιρα για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Όλοι ξέρουμε πως το Καρναβάλι της Κατούνας το ξεκίνησε πολύ παλιά ο Γιώργος Χαλιμούδρας με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κατούνας που είχε μόνο και μόνο στόχο να περάσουν τα παιδιά μια ξένοιαστη μέρα, άλλες εποχές όμως τότε όλοι στο χωριό εργάζονταν στα χωράφια μέχρι και τα μικρά παιδιά και το είχαν ανάγκη.

Στη συνέχεια το διοργάνωνε ίδιο Δημοτικό σχολείο Κατούνας, κάνα δυο χρονιές πολύ αργότερα το διοργάνωνε ο τοπικός σύλλογος  με την κοινότητα, στην συνέχεια διοργανώνεται από όλους τους κατοίκους, την κοινότητα, φορείς και το κέντρο μέριμνας του Δήμου μας. Το σκηνικό είναι το ίδιο απλά πράγματα με μερικά άρματα με παιδιά που ξεκινούν από το δημοτικό σχολείο Κατούνας και καταλήγουν στην πλατεία μας όπου έχει τραγούδια και χορούς όταν το επιτρέπει ο καιρός, σήμερα είχε και ξυλοπόδαρο και κλόουν.

Το κακό με το καρναβάλι της Κατούνας είναι που δεν έχει ένα συγκεκριμένο έθιμο η να δημιουργήσει, παρά μόνο την παρέλαση και τους χορούς και παιχνίδια στην πλατεία, καλό είναι και αυτό για τα παιδάκια. στην σημερινή αποκριάτικη εκδήλωση ήταν και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Στούπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθηνά Καρέλου ,Σωτήρης Προδρομίτης και ο πρόεδρος του χωριού Καφρίτσας Θωμάς.

katounanews.blogspot

1 2 3