Π. Λαφαζάνης από το Αγρίνιο: «Η Ευρώπη εγκληματεί κατά των προσφύγων και της χώρας μας»

Ολοήμερη περιοδεία στην περιοχή από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας

 

Π. Λαφαζάνης από το Αγρίνιο: «Η Ευρώπη εγκληματεί κατά των προσφύγων και της χώρας μας»

 

Τι ανέφερε για το ασφαλιστικό, την εκτροπή του Αχελώου και με ποιους συναντήθηκε στο Αγρίνιο

5 Περιοδεία στο Αγρίνιο πραγματοποίησε χθες, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε αρχικά το πολύπαθο νοσοκομείο Αγρινίου όπου ενημερώθηκε από εργαζόμενους και ιατρικό προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου στο Δημαρχείο, καθώς και με μέλη του Αγροτικό Σύλλογο Καινουρίου. Με αφορμή την επίσκεψή του παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος που  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Δίνοντας εξαρχής το στίγμα του για το ζήτημα του προσφυγικού, επισήμανε πως «αποτελεί ντροπή και όνειδος η στάση των χωρών που έκλεισαν τα σύνορα στους μετανάστες. Η στάση αυτή θα αποτελεί ιστορικά μελανή σελίδα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιστορίας. Μου θυμίζει εποχές του Μεσοπολέμου». Ο Πρόεδρος της ΛΑ.Ε τόνισε πως «η Ευρώπη δεν χρειάζεται φράχτες, αλλά αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Δεν θέλουμε μια Ευρώπη που καταστρέφει ότι ανθρώπινο δημιούργησε. Δεν θέλουμε μια Ευρώπη που πνίγει οικογένειες και παιδιά στο Αιγαίο».

Καταγγέλλοντας την στάση της κυβέρνησης και την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να «απαιτήσει» το άνοιγμα των συνόρων ασκώντας γιατί όχι ακόμη και βέτο, αλλά και την απόφαση για το κλείσιμο του «Βαλκανικού δρόμου», τόνισε πως «οι μνημονιακοί αρχηγοί, και το ανακοινωθέν τους, δεν έλεγε απολύτως τίποτε για την πτώση των τειχών και το άνοιγμα των συνόρων, αν και η Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα ρίχνοντας τον φράχτη του Έβρου».

6 Ο κ. Λαφαζάνης «εκτόξευσε» τα πολιτικά του «βέλη» και για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που μέσω της υπόθεσης αυτής θα «γκριζοποιηθεί», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μέσω του ΝΑΤΟ και της παρουσίας του στο Αιγαίο, επίκειται η  «γκριζοποίησή» του».

Μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα τόνισε πως «πρέπει η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το πακέτο μέτρων του φορολογικού και του ασφαλιστικού εκτρώματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Ελληνικός λαός θα οδηγηθεί σε εξόντωση και πρωτίστως οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι. Θα δώσουμε μάχη για να μην περάσει το ασφαλιστικό – φορολογικό και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με μαζική κινητοποίηση και με πλατιές συμμαχίες».

5 Σχετικά με την ασκούμενη πολιτική των χωρών του εξωτερικού ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε πως «η Ε.Ε επιδεικνύει υποσυνείδητα ξενοφοβία και ανευθυνότητα με την πολιτική της. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Λένε πως θα ανταλλάξουν αυτή την κατάσταση με τα 30 αργύρια. Η Ευρώπη με την πολιτική της ευθύνεται για την κατάσταση αυτή και με τους πολέμους που προκαλεί στη Μέση Ανατολή. Είναι αρχιεγκληματίες και θα έπρεπε να περάσουν από Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Τέλος αποκάλυψε πως μετά το Πάσχα, η Λαϊκή Ενότητα θα πραγματοποιήσει Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, μέσω της οποίας στόχος είναι να υπάρξει ενωτική θέση για την Αριστερά, να καθορίσει και να εγκρίνει την ταυτότητα και το πρόγραμμά της, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Αριστερά στις μέρες μας θέλει επαναστατική επανίδρυση», ενώ δεσμεύτηκε πως θα συζητηθεί και το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, για το οποίο επισήμανε πως «η Λαϊκή Ενότητα είναι ξεκάθαρα κατά της εκτροπής».

Κων/νος Χονδρός

1 ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ