Δράσεις του γυμνασίου Ευηνοχωρίου για την καταπολέμηση της Ενδοσχολικής βίας

Η Ομάδα Δράσεων Πρόληψης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου υλοποίησε την Παρασκευή 11 Μαρτίου – καθότι η 6η Μαρτίου ήταν μη εργάσιμη ημέρα – μια σειρά δράσεων με στόχο την πρόληψη του φαινομένου, την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την υιοθέτηση ενός κώδικα μη βίαιης επικοινωνίας και επίλυσης των προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων το ολιγόλεπτο βίντεο «Μίλα τώρα! Σταμάτα το bullying», το οποίο δημιουργήθηκε από το Χαμόγελο του παιδιού, με πρωταγωνιστές παιδιά.Στόχος της παρουσίασης ήταν να καταλάβουν ότι πρέπει να μιλούν και να αντιδρούν σε κάθε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι βασικός παράγοντας για να ξεπεράσει ή να μην ανέχεται ένα παιδί το bullying είναι η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής του και η επικοινωνία του με το περιβάλλον.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη γαλλική ταινία «Τα παιδιά της χορωδίας»,2004. Πρόκειται για μια ιστορία που ξετυλίγεται σε ένα οικοτροφείο αρρένων με πρωταγωνιστές έναν επόπτη, ο οποίος είναι μουσικός, τους μαθητές και τον Διευθυντή.Η φράση “action-reaction” τα λέει όλα για την παιδαγωγική του Διευθυντή.

Η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να συζητηθούν στην τάξη εμπειρίες, σκέψεις, ιδέες και πληροφορίες γύρω από το ζήτημα του εκφοβισμού έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για το φαινόμενο αυτό και τα συνακόλουθά του.

Γι’ αυτό το σκοπό, διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές ενδεικτική λίστα βιβλίων, που βοηθούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Τέλος, οι μαθητές είδαν ένα βίντεο για την οδική ασφάλεια από τον κ. Αναστάσιο Μαρκουίζο – «Ιαβέρη», προκειμένου να ενημερωθούν από τον οδηγό αγώνων για τη σωστή οδική συμπεριφορά.

gimnasio-evinoxoriou1.jpg

aixminews.gr