Λαφαζάνης από το Αγρίνιο: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα ρίχνοντας τον φράχτη του Έβρου»

1 ΛΑΦΑΖΑΝΗΣΜε αφορμή την επίσκεψή του στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης  παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. «Ντροπή και όνειδος είναι η στάση των χωρών που έκλεισαν τα σύνορα στους μετανάστες. Η στάση αυτή θα αποτελεί ιστορικά μελανή σελίδα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιστορίας, μου θυμίζει εποχές του Μεσοπολέμου» επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος με την δήλωση αυτή έδωσε το στίγμα του. Ο Πρόεδρος της ΛΑ.Ε συμπλήρωσε πως «η Ευρώπη δεν χρειάζεται φράχτες, αλλά αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες, δεν θέλουμε μια Ευρώπη που καταστρέφει ότι ανθρώπινο δημιούργησε, δεν θέλουμε μια Ευρώπη που πνίγει οικογένειες και παιδιά στο Αιγαίο».

2 ΛΑΦΑΖΑΝΗΣΚαταγγέλλοντας την στάση της κυβέρνησης και την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να απαιτήσει το άνοιγμα των συνόρων ακόμη και με βέτο, αλλά και την απόφαση για το κλείσιμο του «Βαλκανικού δρόμου», κάτι που γνώριζε ο κ. Τσίπρας όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε μιλώντας επί του θέματος τόνισε πως «οι μνημονιακοί αρχηγοί, αλλά και το ανακοινωθέν τους δεν έλεγε απολύτως τίποτε για την πτώση των τειχών και το άνοιγμα των συνόρων, αν και η Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα ρίχνοντας τον φράχτη του Έβρου».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτόξευσε και τα πολιτικά του βέλη για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που μέσω της υπόθεσης αυτής θα «γκριζοποιηθεί», όπως τόνισε.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» αύριο 12/3

Κων/νος Χονδρός

Άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας που συνοδεύουν τον Π. Λαφαζάνη στην επίσκεψή του στο Αγρίνιο
Άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας που συνοδεύουν τον Π. Λαφαζάνη στην επίσκεψή του στο Αγρίνιο