Κούλουμα χωρίς Αγρίνιο…

Πως αιτιολογεί η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου την φετινή επιλογή

Την Καθαρά Δευτέρα θα μοιραστούν Σαρακοστιανά Εδέσματα μόνο στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε από μερίδα πολιτών, η απουσία εκδήλωσης από το πρόγραμμα του Δήμου για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου, την Καθαρά Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί Κούλουμα στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκδήλωση στην πόλη, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, είτε στο Πάρκο, είτε στο παρκινγκ των Παλαιών Σφαγείων και στην πλατεία του γηπέδου του Παναιτωλικού, που πέρσι είχαν φιλοξενηθεί εκδηλώσεις.

Για το θέμα ρωτήσαμε την αρμόδια αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου σύμφωνα με την οποία «φέτος ο Δήμος Αγρινίου επέλεξε να προσδώσει το στοιχείο της αποκέντρωσης για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Αυτή τη φορά θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και γενικότερα στα πλαίσια του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου. Πάντως θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω ότι η φετινή μας επιλογή δεν θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά καθώς του χρόνου θα επαναξιολογήσουμε τα δεδομένα. Μακάρι να είμαστε και πάλι πολύ σύντομα στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιούμε και να διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στο Πάρκο μας».

Σε επίπεδο Αγρινίου έχει προγραμματιστεί μόνο, η διανομή Σαρακοστιανών Εδεσμάτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου για την Καθαρά Δευτέρα:

Δημοτική Ενότητα Αγγελοκάστρου, (Πλατεία Αγγελοκάστρου), Ώρα 11.00
Δημοτική Ενότητα, Αρακύνθου (Γραμματικού), Ώρα 11.00

Δημοτική Ενότητα, Μακρυνείας, (Γαβαλού) , Ώρα 11.00
Δημοτική Ενότητα, Θεστιέων, (στη Θέση Αμπάρια Παναιτωλίου), Ώρα 11.00

Δημοτική Ενότητα, Παραβόλας, (στη Θέση Δογρή) Ώρα 11.00
Δημοτική Ενότητα Νεάπολης και Στράτου, (Θέση Αχελώος), Ώρα 11.00
Δημοτική Ενότητα Παναιτωλικού, (Αγία Παρασκευή) Ώρα 11.00
Δημοτική Ενότητα Παρακαμπυλίων, (Κυπάρισσος), Ώρα 11.00

aggelopoulos