Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγρινίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο σύλλογος, Εκπ/κων Πρωτ. Εκπ/σης Κοσμάς ο Αιτωλός διοργάνωσε τον αποκριάτικο χορό του σε γνωστό κέντρο.

Η πετυχημένη εκδήλωση αναβίωσε μετά από χρόνια. Υπήρξε μια ιδανική ευκαιρία να συναντηθούν όλοι οι συνάδελφοι σε μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα όπου διασκέδασαν και χόρεψαν ως τις πρωινές ώρες.

Συναντήθηκαν εκπ/κοι απ’ όλα τα σχολεία της περιοχής του Δήμου Αγρινίου. Πρέπει να επισημάνουμε την ιδιαίτερη και σημαντική παρουσία της νέας γενιάς εκπ/κων. Οι φίλοι αναπληρωτές με κέφι και ζωντάνια σημάδεψαν την γιορτή μας. Οι εκπ/κοι έδειξαν ότι και την δύναμη και την θέληση έχουν να ανταμώνουν κι έξω από τα σχολεία τους και να δίνουν χρώμα ενωτικό σαν κοινότητα.

Με τους χορούς που ξεκίνησαν με παραδοσιακά, λαϊκά ακούσματα άνοιξε η βραδιά. Και οι χοροί κράτησαν με ηπειρώτικα, ποντιακά και θρακιώτικα τραγούδια που τα χόρεψαν συνάδελφοι από αυτές τις περιοχές.

Τα περισσότερα σχολεία μαζί με τους εκπ/κους και τους Δ/ντες τίμησαν και στήριξαν την εκδήλωση του συλλόγου μας

Παράλληλα, υπήρξαν φίλοι και εκπρόσωποι φορέων που παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση μας:

Από πλευράς του πολιτικού κόσμου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση και του Δήμου Αγρινίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γκρίζης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Πρασίνου Ανδρ. Καλαμπαλίκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικον. Ανάπτυξης Μελιάδης Γιώργος.

Ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας Κολοβός Χρήστος, οι σχολικοί σύμβουλοι Καρατζίνης Θωμάς και Κουζέλη Χαρά.

Οι αιρετοί του κλάδου, Σκαρμούτσος Τάσος, Παπαχρήστος Ηλίας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγίου Δημ. Τσάμης και οι Δ/ντες Τράπεζας Πειραιώς Μεσολόγγι και Θέρμο, Ξηρόκωστας και Παπαδόπουλος.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης και στο χαιρετισμό του Προέδρου Αδάμη Σπύρου έγινε αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα και τη σύγχρονη τραγωδία που εξελίσσεται στη χώρα μας.

Ενώ παράλληλα ζήτησε να ακουσθεί σαν φόρος τιμής το παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι «Την Πατρίδα μ’ Έχασα» σαν αναδρομή στο ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού και έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση μας και ιδιαίτερα τους συναδέλφους.

Εύχεται σε όλους Υγεία, Καλή Δύναμη στο έργο τους και πάντα να ανταμώνουμε σε όμορφες στιγμές και σε καλύτερες μέρες.

Ακόμη, καλεί και τους συναδέλφους που απουσίασαν του χρόνου να είναι και αυτοί μαζί μας.

ΑΔΑΜΗΣ4

ΑΔΑΜΗΣ3

ΑΔΑΜΗΣ2

ΑΔΑΜΗΣ1

ΑΔΑΜΗΣ