Απ. Κατσιφάρας: «Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για κατασκευή Hot Spot στην Δυτική Ελλάδα»

Ολοκληρωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση για το προσφυγικό ζητά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Αιτωλοακαρνανία

Πλήρη άγνοια δήλωσε

ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν την προώθηση κατασκευής χώρων φιλοξενίας μεταναστών (hot spots) στην Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Σε ερώτηση της «Σ» ο κ. Κατσιφάρας απάντησε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που πλέον τείνει να εξελιχθεί σε μείζον εθνικό ζήτημα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπουμε ότι μιλάμε για ανθρώπους και όλοι μας πρέπει να δείξουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη και την βοήθειά μας.

Μέχρι σήμερα που

μιλάμε δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση από την Πολιτεία για το θέμα και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Θα πρέπει όμως να υπάρξει ένας σχεδιασμός από την Κυβέρνηση, ώστε και εμείς να έχουμε πιο σαφή εικόνα σε περίπτωση που μας ζητηθεί να συνδράμουμε. Αν μας ζητηθεί κάτι τέτοιο εννοείται ότι θα το πράξουμε. Με σχέδιο όμως και όχι γενικά και αόριστα».

Για το θέμα του

προσφυγικού μάλιστα, υπήρξε εκτενής ενημέρωση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος απευθυνόμενος στο σώμα ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από την πλευρά της Κυβέρνησης, ενώ επισήμανε ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν έχει δεχθεί καμία κρούση για ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες ακούγοντας καθημερινά σενάρια και φήμες για κατασκευή hot spots, τα περισσότερα από τα οποία όμως δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα.

Όπως εξάλλου από την πρώτη στιγμή έχει γράψει η «Σ» το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή και μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από την σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 του μήνα.

aggelopoulos