Αυστηρή προειδοποίηση Παπαναστασίου

Εγγράφως πλέον θα κατατίθενται οι ερωτήσεις και οι προτάσεις των συμβούλων

για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την προχθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση

Αυστηρή προειδοποίηση

με αποδέκτες κυρίως συμβούλους της αντιπολίτευσης  έστειλε χθες ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, μετά τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και τις σκηνές απείρου κάλλους μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με

τον κ. Παπαναστασίου, «είναι η τελευταία φορά που επιτρέπουμε κάποιοι κύριοι να πραγματοποιούν σόου μπροστά στις κάμερες και να τοποθετούνται για προηγούμενες συνεδριάσεις του σώματος. Παραβιάζουν διαρκώς τον κανονισμό. Ε, αυτό πλέον θα σταματήσει. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μετατρέψει το ανώτατο θεσμικό όργανο της πόλης σε ρινγκ.

Όπως δήλωσα και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, την επόμενη φορά που θα σημειωθεί κάτι αντίστοιχο θα αποχωρήσω. Να γνωρίζετε ότι πλέον το στάδιο των ερωτήσεων και των προτάσεων θα κατατίθενται εγγράφως στο συμβούλιο, ώστε να εφαρμόζεται ο κανονισμός.

Εν ανάγκη θα τροποποιήσουμε και τον κανονισμό αν δεν μπορούν κάποιοι να συμμορφωθούν».

Υπενθυμίζεται ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Τραπεζιώτης αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χρήστο Γκούντα σε σχέση με αναφορές του δεύτερου προς το πρόσωπο του κ. Τραπεζιώτη, στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.

Έτσι λοιπόν

ο κ. Τραπεζιώτης

ζήτησε επί προσωπικού το λόγο γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Νίκου Καζαντζή, ο οποίος προς στιγμήν αποχώρησε από την συνεδρίαση και χρειάστηκε η παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου, ώστε να επιστρέψει στην θέση του.

Μάλιστα ο κ. Καζαντζής χαρακτήρισε άδικο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κώστα Ρόκο, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το πανδαιμόνιο μεταξύ Τραπεζιώτη και Γκούντα, που είχε ως αποτέλεσμα έντονο φραστικό επεισόδιο. Μάλιστα ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και εκφράσεις που προς στιγμήν παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την συνεδρίαση του σώματος.

aggelopoulos