Μέσω του "Γαλαξία μας", τον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Δημοτικά ταξιδεύουν 2 ομάδες "αστέρια" της Δυτικής Ελλάδας στον Πανελλήνιο της Αθήνας 19/3/2016 (ΦΩΤΟ)

"Ο Γαλαξίας μας" και η ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον άνθρωπο αναδείχθηκε από 100 και πλέον "αστεράκια", παιδιά δημοτικών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας, μέσω των…

WP_20160305_10_43_55_Pro

"Ο Γαλαξίας μας" και η ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον άνθρωπο αναδείχθηκε από 100 και πλέον "αστεράκια", παιδιά δημοτικών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας, μέσω των ρομπο-κατασκευών τους. Η εκδήλωση του διαγωνισμού ήταν ανοικτή στο κοινό, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και με ζωντανή σύνδεση μέσω του βίντεο https://youtu.be/TrwGDKLyh-w. Ο ευφάνταστος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τη Δυτική Ελλάδα, φιλοξενήθηκε και φέτος στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Αντιπρύτανης Παν/μίου Πατρών κ. Χρήστος Παναγιωτακόπουλος.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν (με σειρά εγγραφής) : οι Εξωγήινοι 11 ετών από το 50ο Δημοτικό Πάτρας, η Πέμπτη από το 8ο Δημοτικό Πάτρας, τα Ριοτάκια από το Ολοήμερο Δημοτικό Ρίου, οι ΡΟΜΠΟΚΟΠ και τα Ρομποτάκια από τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ, τρεις ομάδες από το Δημοτικό Σιμόπουλου Ηλείας, οι ΑΡΓΩΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ από το 9ο Δημοτικό Πατρών, η ομάδα από το 60ο Δημοτικό Πάτρας, η ομάδα Μικροί Αστρονόμοι και οι μικροί εξερευνητές του Άρη από το 17ο Δημοτικό Αγρινίου, οι Galactic Teamwork από το 49ο Δημοτικό Πάτρας και τέλος οι Space Speed Freaks (SSF) μαζί με τους Space Robot από το Πειραματικό Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα δύο εισιτήρια για τον τελικό 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Αθήνας, στις 19 Μαρτίου, κατέκτησαν: η ομάδα Galactic Teamwork την 1η θέση, από το 49ο Δημοτικό Πάτρας με προπονητή τον Ανέστη Βοβό και τους μαθητές Βέρρα Ιωάννη, Βέρρα Παναγιώτη, Κατέβα Παναγιώτη, Χριστόπουλο Γεώργιο, Μαυροειδή Ανδρέα και Ερμιόνη Βοβού. Τη δεύτερη προνομιούχο θέση κατέλαβαν "Οι μικροί αστρονόμοι" μία από τις δύο ομάδες του 17ου Δημοτικού Αγρινίου με προπονήτρια την κ. Ζαφείρη Λαμπρινή και τους μαθητές Αυγέρη Ελευθερία, Διαμάντη Χριστίνα, Καραχρήστο Θανάση, Κραβαρίτη Αλέξανδρο, Συμψηρή Ναπολέωντα και Τσιακανίκα Γεωργία. Η έτερη ομάδα του 17ου Δημοτικού Αγρινίου κατέλαβε την 3η θέση! Ειδικά βραβεία και διπλώματα δόθηκαν σε όλες τις ομάδες, στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για τις "διαστημικές" κατασκευές τους.

Ο διαγωνισμός του WRO Hellas, Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης, με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», αποκλειστικά για μαθητές Δημοτικών, ηλικίας 8-12 ετών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

"Όπως όλα τα άστρα που το μάτι μπορεί να διακρίνει στον ουρανό ανήκουν στον Γαλαξία, έτσι και στον διαγωνισμό προσπαθήσαμε να αναδείξουμε, τα πιο κοντινά μας "αστέρια", τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, τα παιδιά εκείνα με το ταλέντο και τη φαντασία, για να ξεχωρίσει επιτέλους μία λωρίδα λευκού φωτός στο γαλαξιακό στερέωμα της εκπαίδευσης. Μεγαλύτερη σημασία έχει η συμμετοχή και η συνεργασία όλων, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και κηδεμόνων προς μία ελπιδοφόρα κατεύθυνση στα εκπαιδευτικά δρώμενα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους εκπροσώπους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις ομάδες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη ρομποτική για να διεκδικήσουν καλή θέση και πανελληνίως, στον τελικό, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στην Παλλήνη." δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος.

1stpls49oPatras WP_20160305_10_43_55_Pro