Πάτρα: Φόλες απειλούν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα – Σε ποιες γειτονιές έχουν εντοπιστεί

Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην Πάτρα, αλλά και σε ολόκληρη την Αχαΐα, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών φιλοξενίας. Ιδιαίτερα στην Πάτρα μετά την απόφαση για κλείσιμο της Μέριμνας στην Πανεπιστημιούπολη, το πρόβλημα γίνεται οξύτερο. Κι αυτό γιατί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι φόλες που ρίχνουν ορισμένοι  για να θανατώσουν τα αδέσποτα.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο εξελίσσεται ανεξέλεγκτα. Φόλες έχουν εντοπιστεί στο Ρίο (Ηρώων Πολυτεχνείου), στην Παραλία Πατρών (Τζιλιάνου), στην Αγυιά (Μόρνου), αλλά και στο Λόγγο Αιγίου που σταδιακά, σύμφωνα με αναφορές φιλόζωων, τα αδέσποτα σταδιακά θανατώθηκαν στο σύνολό τους. Από τις φόλες ωστόσο απειλούνται και τα δεσποζόμενα. Οι παραπάνω είναι ενδεικτικές περιπτώσεις και δεν αποκλείεται να υπάρχουν αρκετές ακόμη.

Σε ορισμένες  γειτονιές επικρατεί αναστάτωση, με τεταμένες τις σχέσεις μεταξύ γειτόνων.

Από την πλευρά τους φιλόζωοι, μεμονωμένοι πολίτες ή μέλη οργανώσεων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλάξουν τα ζώα συγκεντρώνοντας σε ιδιωτικούς χώρους. «Έχουμε γεμίσει σπίτια και οικόπεδα. Δεν αντέχουμε άλλο…» σχολίαζε μέλος φιλοζωϊκής οργάνωσης αναζητώντας λύσεις.  Με δικά τους έξοδα Πατρινοί φιλόζωοι συγκεντρώνουν αδέσποτα τα εξετάζουν, τα καλλωπίζουν, τα εμβολιάζουν, τα στειρώνουν παραχωρώντας τα σε οικογένειες.

Φιλοξενίες ή υιοθεσίες είναι η εναλλακτική λύση προς το παρόν αποτελεί διέξοδο, χωρίς ωστόσο να λύνεται το συνολικό πρόβλημα, όσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αναλαμβάνει δράση.

tempo24.gr