«Καμπανάκι» από Αβραμόπουλο: Άλλοι 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα έως το τέλος Μαρτίου

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εκδίωξης καμίας χώρας από τη Σένγκεν – Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, καθώς η Ευρώπη είναι στο πλευρό της» έστειλε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια,Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σημερινή εκδήλωση για τοπροσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του Ιδρύματος Αντενάουερ.

Ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι το χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών «βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και ηΣύνοδος Κορυφής της ΕΕ«.Η Σύνοδος αυτή είναι «εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται«, παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχθεί«.

«Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν» συνέχισε, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη Ζώνη Σένγκεν. Προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν», ενώ στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου «να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν«.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε, παράλληλα, να αναδείξει τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα, αναφερόμενος σε συγκεκριμένους αριθμούς, που προκαλούν… σοκ.

Όπως είπε ο κοινοτικός Επίτροπος, 100.000 άνθρωποι θα μπουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, είπε ότι το 57% των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη είναι παιδιά και ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με τα Σκόπια.