Θάνος Μωραΐτης:Η κυβέρνηση έχει δυσφημήσει την χώρα αλλά και την αριστερά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρόταση της Φ. Γεννηματά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” έκανε λόγο «για μαθητευόμενους μάγους της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τους οποίους δεν αντέχει άλλο η χώρα» και οι οποίοι οδηγούν την χώρα σε «τραγικά αδιέξοδα». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πολιτική. Η κυβέρνηση έχει δυσφημήσει την χώρα αλλά και την αριστερά. Στην αρχή νομίζαμε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης ζουν σ’ ένα παράλληλο σύμπαν. Θεωρώ ότι δουλεύουν σκληρά και εξαπατούν τον ελληνικό λαό! Ακούμε υπουργό να λέει ότι θέλει να πάει να υπερασπιστεί στα δικαστήρια τους μαθητές. Άλλος υπουργός, ο κ. Δρίτσας, πουλούσε το λιμάνι και στο δημόσιο λόγο του έλεγε δεν πουλώ! Έχουμε ένα πρωθυπουργό που το asset τον έκανε ανόητο και μια κυβέρνηση που το όχι στο δημοψήφισμα το έκανε ναι. Τα λέω αυτό για να φύγουμε από την λογική του παράλληλου σύμπαντος που μπορεί να βολεύει κάποιους».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και στην προοπτική ανάπτυξης για την χώρα υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και η χώρα βαδίζει στον άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Η πραγματική οικονομία γονατίζει καθημερινά. Ο έμπορος και ο μικροεπαγγελματίας βλέπουν ένα τεράστιο τοίχο μπροστά τους και βεβαίως η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντί της τις δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και της χώρας. Δεν έχει ξεκινήσει ούτε μια επένδυση σε αυτό τον τόπο. Και ερωτώ: Πώς θα παράξει πλούτο; Πώς θα κάνουμε αναδιανομή; Πώς θα βοηθήσουμε τους ασθενέστερους, πώς θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Από που;»

Ο κ. Μωραΐτης επανέλαβε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων: “H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια ξεκάθαρη πρόταση η οποία δίνει διέξοδο στη χώρα. Αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αδιέξοδα που ίδια έχει δημιουργήσει. Τώρα και όχι όταν θα είναι αργά να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας ως πολιτικό σύστημα. Να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση που θα χαράξει μια εθνική στρατηγική, θα έχει ένα σχέδιο και θα διαπραγματευτεί από κοινού με τους εταίρους.

Για την σύσκεψη των αρχηγών τόνισε ότι γίνεται κατόπιν πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει η κ. Γεννηματα εδώ και καιρό ενώ για το προσφυγικό είπε ότι «η κυβέρνηση έχασε χρόνο. Δεν πήρε καμία πρωτοβουλία. Δεν διαμόρφωσε καμιά συμμαχία όλο αυτό το διάστημα. Βλέπουμε ότι δεν ξέρουν καν που έχουν δικαίωμα να βάλουν βέτο. Το χειρότερο απ όλα είναι ότι επιχειρούν ένα συμψηφισμό μεταξύ αξιολόγησης και μεταναστευτικού. Αυτό θα είναι τραγικό για την χώρα