Εκατοντάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να μείνουν στο… σκοτάδι – Προ των πυλών νέες διακοπές ρεύματος;

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής ρεύματος έληξε, ωστόσο κανείς από τους δικαιούχους δεν ενημερώθηκε!

Να μείνουν χωρίς ρεύμα απειλούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας στην Δυτική Ελλάδα και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για 9 μήνες και το οποίο πλέον έληξε, ύστερα από μία μικρή ανανέωση που είχε δοθεί στους δικαιούχους.

Κανείς όμως δεν τους ενημέρωσε εγκαίρως, ότι με τη λήξη του εν λόγω προγράμματος θα επιστρέψουν ουσιαστικά στα παλιά τους χρέη, αφού πολλοί εξ’ αυτών δεν μπορούν πλέον να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Με τον τρόπο αυτό η θηλιά στο λαιμό σφίγγει για τους συμπολίτες μας, καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα αποπληρωμής των ογκωδέστατων υπολοίπων οφειλών τους, χωρίς ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Σ» το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της ΔΕΗ Θόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για εκατοντάδες νοικοκυριά.

«Πρόκειται για μία ακόμη παγίδα στην οποία έπεσαν οι συναλλασσόμενοι με την ΔΕΗ. Πράγματι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυσχερής, κυρίως για τα χαμηλά λαϊκά στρώματα. Παρά τις κατά καιρούς Κυβερνητικές δεσμεύσεις κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος, καθώς όλα ανατρέπονται εν μία νυκτί, υπό την Δαμόκλειο Σπάθη της Τρόικας και των δανειστών. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας, τότε εκατοντάδες νοικοκυριά στην περιοχή θα βυθιστούν στο σκοτάδι, μιας και κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι έληξε το πρόγραμμα δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με συνέπεια οι περισσότεροι από αυτούς να μην μπορούν πλέον να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Η κατάσταση είναι τραγική καθώς η φτώχεια βυθίζει τους πολίτες και εμείς από την πλευρά μας είμαστε στη δυσάρεστη θέση καθημερινά στις κατά τόπους επιχειρήσεις να βιώνουμε τον ανθρώπινο πόνο» ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος.

aggelopoulos