Κουρουμπλής για κίνημα της γραβάτας: «Ας χάσουν κανένα κιλό»

Αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στην γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», ο οποίος σχολιάζει τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών ή αλλιώς το περίφημο “Κίνημα της γραβάτας” απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

«Είναι καλό που βγαίνουν στο δρόμο. Kαλό θα τους κάνει γιατί θα χάσουν και κανένα κιλό», τόνισε χαρακτηριστικά προς τον γερμανό δημοσιογράφο, με τον οποίο συναντήθηκε στο εστιατόριο «Διόνυσος» απέναντι από την Ακρόπολη.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εδώ και μερικά χρόνια ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι είναι και ο ίδιος δικηγόρος, ωστόσο φαίνεται να αντιμετωπίζει διαφορετικά το ζήτημα των αγροτών, για τους οποίους λέει ότι η διαμαρτυρία τους είναι πολύ πιο καυτή από αυτή των υπαλλήλων, καθώς εκείνοι δεν έχουν το αίσθημα ασφαλείας των τελευταίων.

«Τώρα όμως», σχολιάζει αμέσως ο δημοσιογράφος «θα πρέπει να μας αφήσει γιατί έχει ένα ραντεβού. Έξω από το εστιατόριο τον περιμένει ένα μαύρο τζιπ Cherokee με τη μηχανή αναμμένη».