Σε πρώτο πλάνο η ενίσχυση του νοσοκομείου Αγρινίου από την 6η ΥΠΕ

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη μιας ακόμη επικουρικού γιατρού στην καρδιολογική κλινική

Το επόμενο διάστημα η προκήρυξη θέσης του Διευθυντή της πολύπαθης κλινικής

Η ενίσχυση της πολύπαθης καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου καλά κρατεί. Μετά την προ μηνός πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού, έπεται η πρόσληψη μιας επικουρικού καρδιολόγου, γεγονός που σημαίνει ότι μαζί με τον επιμελητή, οι καρδιολόγοι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανέρχονται στους τέσσερις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στο νοσοκομείο θα μπορούν να γίνονται κανονικά εφημερίες στην καρδιολογική όλες τις μέρες του μήνα. Επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη της θέσης του Διευθυντή στην εν λόγω κλινική καθώς και μόνιμου ιατρικού προσωπικού μέχρι να ξεμπλοκάρει η διαδικασία προσλήψεων, κάτι που αναμένεται λίαν συντόμως σύμφωνα και με τον Α’ Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη. Οι τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να δώσουν μεγάλη ανάσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα και βέβαια στο υπάρχον ιατρικό προσωπικά που έχει υπερβεί τα όριά του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το σημαντικότερο όλων πάντως είναι, ότι θα σταματήσει η ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα οι οποίοι αναγκάζονταν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία του Ρίου και των Ιωαννίνων, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι πράγματι τις αμέσως επόμενες ημέρες, τοποθετείται στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου μία επικουρικός καρδιολόγος. Προσπαθήσαμε αρκετά σε συνεργασία πάντα με την διοίκηση του ιδρύματος, να βρούμε έναν ακόμη γιατρό για να στελεχώσει την συγκεκριμένη κλινική που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια τα γνωστά προβλήματα. Το είχαμε δεσμευτεί εξαρχής ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, ωστόσο προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις, κατανοώντας πλήρως τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων. Πλέον από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν τέσσερις γιατροί στην καρδιολογική, γεγονός που εξασφαλίσει την πραγματοποίηση εφημεριών όλο το μήνα. Επόμενο στάδιο ασφαλώς είναι η πρόσληψη Διευθυντή στην καρδιολογική, ώστε να λειτουργεί ορθώς και όπως προβλέπεται η κλινική. Αν όλα πάνε καλά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο και μέχρι βέβαια να «ξεκλειδώσουν» οι προσλήψεις από το Υπουργείο. Με σταθερά βήματα προχωράμε στον σχεδιασμό που είχαμε εξαρχής καταρτίσει και στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, αν και το γενικότερο περιβάλλον είναι δυσμενές» ανέφερε στη «Σ» ο Δημήτρης Κωστακιώτης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλα τμήματα, τόσο του νοσοκομείου Αγρινίου, όσο και του Μεσολογγίου. Όπως και’ χει πάντως πρόκειται για σημαντική ενίσχυση, μιας εκ των πλέον επιβαρυμένων και νευραλγικών κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος του Αγρινίου, που αναμένεται να βάλει τέλος στον καθημερινό «Γολγοθά» εκατοντάδων συμπολιτών μας.

aggelopoulos