Το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δήμου Ξηρομέρου για ποσόστωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση λόγω του σεισμού της Λευκάδας

«Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 417/Β/22-02-2016) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθ. ΔΑΕΦΚ/οικ.418/Α325) των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οριοθετήθηκε η περιοχή του της Δ.Ε. Αλυζίας και Δ.Ε. Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως σεισμόπληκτη περιοχή από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015.

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι θα υποβάλουν σε Λύκεια που ανήκουν στην ανωτέρω Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, να προβλεφθούν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤΕ. Σύμφωνα με την τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρο 51 ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με βάση την οποία εγκρίθηκαν οι επιπλέον θέσεις στις πανελλαδικές για τους υποψηφίους από τη Λευκάδα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου να συμπεριληφθεί ο Δήμος μας στην ανωτέρω τροπολογία και να εφαρμοστεί η μέθοδος της ποσόστωσης για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών του Δήμου Ξηρομέρου στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας».