Νίκησαν «Βολίδα» και τώρα play offs

Τα δύο τελευταία παιγνίδια

της κανονικής περιόδου έδωσαν μέσα σε ένα διήμερο οι κοπέλες του Ιωνικού, που τερματίζουν πρώτες και πάνε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην διαδικασία  των play offs για τη άνοδο στην Α2 Εθνική. Νίκησαν 0-3 στην Άρτα την Φιλία την Παρασκευή και το Σάββατο 3-1 στην Βολίδα Κέρκυρας στο Αγρίνιο.

Η τελευταία Αγωνιστική

αποτελεί εκείνη του ρεπό για την ομάδα της Ελένης Λεγάτου, που την προσεχή Τρίτη πρόκειται να δώσει φιλικό αγώνα στην Πάτρα και θα ακολουθήσει νέα αναμέτρηση με την Βολίδα στα πλαίσια των play offs, μεταξύ της πρώτης και τέταρτης ομάδας. Αυτή του Αγρινίου προηγείται 2-0 στις νίκες και χρειάζεται μία ακόμα στην αναμέτρηση που έπεται στο ΔΑΚ «Μιχάλης Κούσης» για να προκριθεί στην τελική φάση όπου θα συναντήσει τον Φιλαθλητικό. Η ομάδα της Πρέβεζας αναμένεται να ξεπεράσει με τον ίδιο τρόπο το εμπόδιο του Γ.Σ. Άρτας, στους αγώνες ανάμεσα στην δεύτερη και τρίτη ομάδα. Επομένως μετά το διήμερο 12-13 Μαρτίου θα έλθει η ώρα να αναμετρηθούν τα δύο αδιαφιλονίκητα φαβορί.

Ο Ιωνικός, ως πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από το Αγίνιο με τις νίκες στο 1-1. Πρωτθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες και θα κατακτήσει την άνοδο. Ιωνικός και  Φιλαθλητικός θα αναμετρηθούν από τις 19 Μαρτίου και μετά με ένα παιγνίδι κάθε Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (έως τις 3 Απριλίου).

jfjfj-2

Την Παρασκευή ο Ιωνικός έδωσε το εξ’ αναβολής παιγνίδι στην Άρτα και επικράτησε εύκολα της Φιλίας, 12-25, 17-25, 15-25.

Το Σάββατο υποδέχθηκε την Βολίδα, η οποία ενισχύθηκε πρόσφατα με δύο αξιόλογες αθλήτριες κι έγινε  ένας πολύ ενδιαφέρων  αγώνας, με ανταγωνισμό σε πολλά σημεία του.

Άλλωστε υπήρχε και

εμφανής κούραση των αθλητριών του Ιωνικού – που είχαν παίξει πάλι  την προηγούμενη μέρα- οπότε οι διαφορές αμβλύνθηκαν αρκετά.

Τα σετ ήταν  25-15, 22-25, 25-18, 25-17 και η Βολίδα έγινε η μόνη ομάδα που κέρδισε σετ από αυτή του Αγρινίου, πέραν  του Φιλαθλητικού  που την έχει νικήσει μία φορά.

Στην διάθεση της Ελένης  Λεγάτου ήταν οι  Τζωρτζοπούλου Ξ., Λογκιζίδου Κ., Παπανίκου Α., Σταμουλακάτου Ε., Μποτσάκη Ε.  Σαρδελή.,  Ν. Καλαμπούκα Ι.,  Δημητράντζου Χ., Ασλανίδου Φ.